Zanimljivosti

SVJETSKI DAN ZAŠTITE VODA Getaldići posjetili laboratorij i izvor Omble

SVJETSKI DAN ZAŠTITE VODA Getaldići posjetili laboratorij i izvor Omble

Prvašići OŠ Marina Getaldića bili su jutros gosti TZ grada Dubrovnika, Grada Dubrovnika i Zavoda za javno zdravstvo koji su za njih organizirali edukativne aktivnosti u povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite vode 27.ožujka.

Prvi dio program obuhvaćao je posjetu Zavodu za javno zdravstvo gdje su im tamošnji stručnjaci pokazali kako analiziraju vodu, kako izgledaju bakterije , te koje se kemijske promjene mogu dogoditi u vodi.

Nakon posjete laboratorijima Zavoda za javno zdravstvo 37 učenika i njihove učiteljice obišli su izvor rijeke Omble i postrojenja s turbinama, a Martina Barkiđija, iz Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prostorno uređenje Grada Dubrovnika, ispričala im je legendu o nastanku rijeke Omble.

Svi učenici na poklon su od TZ grada Dubrovnika dobili edukativnu slikovnicu „Zatvori vodu!“ autora Marice Milčec i Daria Kukića, koju je izdala Školska knjiga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša.

U današnju akciju bili su uključeni i vatrogasci DVD-a Komolac, JP Čistoća, a akcija je organizirana i uz potporu JP Vodovod i suradnju Zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte još

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist