Aktualno

SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA Dođite na mimohod sa svijećama ‘Svjetlo za humanost’

SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA Dođite na mimohod sa svijećama 'Svjetlo za humanost'

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa 8. svibnja i Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, gradski Crveni križ poziva na posebnu akciju večeras u povijesnoj jezgri.

Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava više značajnih obljetnica: 140 godina od osnivanja Crvenog križa na prostorima Republike Hrvatske, 65 godina od prve organizirane akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa te 25 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao punopravnog člana Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Gradsko društvo Crvenog križa u Dubrovniku, uz društva iz Zagreba i Zadra, jedno od tri najstarija društva, koje je osnovano daleke 1878. godine.

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, uz društva Crvenog križa iz Osijeka, Zadra i Zagreba, povodom navedenih obljetnica, na Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca 8. svibnja 2018. godine, pored brojnih drugih aktivnosti, organizirat će i mimohod sa svijećama pod nazivom ‘SVJETLO ZA HUMANOST’.

Program mimohoda:
20:00-20:20 – okupljanje na Pilama
20:25 – paljenje svijeća
20:30 – polazak sudionika u mimohod sa svijećama ‘SVJETLO ZA HUMANOST’ – Pile – vrata od Pila – Stradun – Crkva sv. Vlaha
20:55 – čitanje prigodnog teksta – volonteri Crvenog križa
21:00 – završetak mimohoda i gašenje svijeća

Pročitajte još

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist