Sport

SVJETSKA LIGA Bijač i Visković u Budimpešti

Vaterpolo reprezentacija

Dva Jugaša, Marka Bijača i Antu Viskovića, pozvao je hrvatski izbornik Ivica Tucak u sastav za današnju utakmicu protiv Mađarske u Pečuhu u uzvratnoj utakmici FINA Svjetske lige.

Uz Bijača pozvan je i drugi vratar Petar Selem, a uz Viskovića tu su i Luka Lončar i Ivan Krapić, Ivan Buljubašić, Maro Joković, Ante Vukičević, Petar Muslim, Luka Bukić, Antonio Buha i Domagoj Zović.

Hrvatski vaterpolisti će u utakmici bez rezultatskog imperativa, pokušati ostvariti što bolji rezultat. Hrvatska je prethodno izgubila šanse na odlazak na Finalni turnir FINA Svjetske lige u Dubai, a uzvratnu će utakmicu iskoristiti za uigravanje ususret Europskom prvenstvu koje se ovoga ljeta također igra u Mađarskoj.

– Obzirom na rezultatsku nebitnost, iskoristit ćemo ovu utakmicu kako bismo dali priliku mladim igračima i vidjeli na što možemo računati u bliskoj budućnosti za neke od sljedećih akcija. Prvi puta smo pozvali u reprezentaciju ljevorukog Zovića za kojeg smatramo da je svijetla budućnost hrvatskog vaterpola, a debitirat će i Buha iz POŠK-a. Ovo je prilika da u ovakvoj utakmici pokažu što možemo očekivati od njih! – izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:
– Idemo prema kraju klupske sezone, a ono što nas sve veseli je zdravstveno stanje Sandra Sukna kojeg ćemo gotovo sigurno imati na Europskom prvenstvu. Moramo vidjeti što je s ozljedom Andra Bušlje te se nadamo da je ovim pehovima i ozljedama koje nas prate cijelu godinu kraj. Od 8. do 14. lipnja, okupljanjem u Šibeniku, započet ćemo pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo! – kazao je Tucak.

– Ovo će biti utakmica bez rezultatskog imperativa. U polovičnom smo sastavu, no idemo ostvariti najbolji mogući rezultat. Priliku će dobiti i neki igrači sa šireg popisa što će nam biti odlično za dodatna uigravanja – izjavio je Ivan Buljubašić i dodao:
– Na prvenstvu imamo izuzetno tešku skupinu, no ako želimo osvojiti medalju, moramo proći skupinu – zaključio je Buljubašić.

Pročitajte još

Tucak objavio širi popis za EP 2024.

Dulist

DVIJE MEDALJE ZA IGRAČA BK DUBROVNIK ‘Ni Olimpijske igre mu nisu više tako daleko’

Dulist

Košarkaši saznali protivnike na kvalifikacijskom turniru za OI

Dulist