Sport

SVJETSKA LIGA Bijač donio pobjedu u Pečuhu

Reprezentacija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Mađarsku 10:9 (3:2, 1:1, 2:2, 1:2) nakon peteraca u Pečuhu u rezultatski nebitnoj utakmici FINA Svjetske lige.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Maro Joković s četiri postignuta gola, dok su jednom bili precizni Visković, Bukić, Zović, Lončar i Muslim. U redovima svjetskih prvaka Mađara po tri gola zabili su Vamos i Hosnyanszky, a po jedan Toth, Angyal i Batori. Vratar Marko Bijač briljirao je u obranama peteraca.

– Pobjeda nas iznimno veseli bez obzira što nema rezultatski značaj, za nas je ona izuzetno bitna iz više razloga. Ono što je najbitnije, a što smo rekli i igračima, bez obzira na sastav u kojem igramo imamo obavezu kao olimpijski pobjednici igrati najbolje što možemo, a rezultat je i večerašnja pobjeda u Mađarskoj. Iako smo se oprostili od Finalnog turnira FINA Svjetske lige, izuzetno sam zadovoljan kako smo svi skupa reagirali, a posebno mladi igrači! – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Pobjedu hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji u Mađarskoj su donjeli Marko Bijač i Petar Selem kao golmani te Luka Lončar, Ivan Krapić, Ivan Buljubašić, Ante Visković, Maro Joković, Ante Vukičević, Petar Muslim, Luka Bukić, Antonio Buha i Domagoj Zović.

– Obzirom da smo došli s dosta mladih i novih igrača u sastavu, mislim da smo se izvrsno suprotstavili aktualnim svjetskim prvacima. Vodili smo cijelu utakmicu i da je bilo samo malo više koncentracije, mogli smo pobijediti usred Mađarske i bez peteraca, no uspjeli smo se iskupiti na raspucavanju peteraca kada je naš golman Bijač briljirao i obranio većinu. Par novih pojedinaca, Buha i Zović, izvrsno su se snašli obzirom da im je ovo prva utakmica, na čemu im čestitam! – izjavio je najučinkovitiji u utakmici s Mađarima Maro Joković.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist