Hrvatska

Svih 26 hrvatskih državljana uspješno evakuirano iz Afganistana

S današnjim danom realizirana je evakuacija/repatrijacija svih 26 hrvatskih državljana iz Afganistana, javljaju iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. To je rezultat višednevnog napora hrvatskih institucija: potpredsjednika Vlade zaduženog za nacionalnu sigurnost Toma Medveda, ravnatelja SOA-e Daniela Markića te VSOA-e Ivice Kindera, na čelu s hrvatskom službom vanjskih poslova koja je koordinirala navedene napore. Oni uključuju intenzivno praćenje situacije na terenu, koordinacije i suradnje sa zemljama partnerima te održavanje stalnog kontakta s hrvatskim državljanima.

Kao i pri repatrijacijama hrvatskih državljana na samom početku pojave pandemije COVID-19, i u ovoj situaciju diplomatsko-konzularna predstavništva RH, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, intenzivnim radom su uspješno osigurali povratak svih hrvatskih državljana svojim kućama.

-MVEP koristi prigodu zahvaliti američkim, britanskim, njemačkim i ukrajinskim vlastima, koji su pomogli pri repatrijaciji hrvatskih državljana – istaknuli su iz Ministarstva.

Pročitajte još

Pošta od sutra podiže cijene usluga

Dulist

OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE I OBNOVA KUĆA Novi pozivi Fonda vrijedni 195 milijuna kuna

Dulist

Policija i USKOK o uhićenju više osoba zbog krivotvorenja COVID potvrda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija