Hrvatska

Svih 26 hrvatskih državljana uspješno evakuirano iz Afganistana

S današnjim danom realizirana je evakuacija/repatrijacija svih 26 hrvatskih državljana iz Afganistana, javljaju iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. To je rezultat višednevnog napora hrvatskih institucija: potpredsjednika Vlade zaduženog za nacionalnu sigurnost Toma Medveda, ravnatelja SOA-e Daniela Markića te VSOA-e Ivice Kindera, na čelu s hrvatskom službom vanjskih poslova koja je koordinirala navedene napore. Oni uključuju intenzivno praćenje situacije na terenu, koordinacije i suradnje sa zemljama partnerima te održavanje stalnog kontakta s hrvatskim državljanima.

Kao i pri repatrijacijama hrvatskih državljana na samom početku pojave pandemije COVID-19, i u ovoj situaciju diplomatsko-konzularna predstavništva RH, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, intenzivnim radom su uspješno osigurali povratak svih hrvatskih državljana svojim kućama.

-MVEP koristi prigodu zahvaliti američkim, britanskim, njemačkim i ukrajinskim vlastima, koji su pomogli pri repatrijaciji hrvatskih državljana – istaknuli su iz Ministarstva.

Pročitajte još

STANIČIĆ U DUBROVNIKU ‘Hrvatska je ostvarila odlične turističke rezultate u vrlo izazovnim okolnostima’

Dulist

Sud zabranio portalu objavljivanje tekstova o Gordani Buljan Flander, HND: Nedopustivo ušutkavanje medija!

Dulist

ZA IZLAZ IZ KRIZE ‘Na stolu’ je stvaranje posebnih EU fondova za pomoć putničkim agencijama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija