Crna kronika

Švicarac uhićen s drogom, namjeravao je prodavati na glazbenom festivalu u Dubrovniku

blank

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tijekom ovog vikenda drogu su pronašli kod devet osoba. Radi se o dvoje njemačkih državljana, dvoje državljana BiH, talijanskom državljaninu, državljaninu Švicarske i troje hrvatskih državljana. Droga je najvećim dijelom pronađena tijekom ulazne ili izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima, ali i na Lastovu te tijekom prometne kontrole u Dolima.
Pronađena je marihuana, hašiš, amfetamin-speed, kokain, MDMA, psilocibinske gljive i canabisovo ulje.

-Izdvajamo slučaj 23-godišnjeg državljanina Švicarske kod kojeg su policijski službenici Policijske postaje Ston, tijekom ulazne granične kontrole koja je u suradnji s djelatnicima carine obavljena u petak, 2. kolovoza na MCGP Zaton Doli, pronašli 54, g marihuane pakirane u dvije zasebne ambalaže, više smotuljaka u kojima se nalazila droga MDMA ukupne težine 1,2 grama, dvije prozirne pvc vrećice u kojima se nalazilo ukupno 20,7 grama psilocibinskih gljiva, 2,4 grama hašiša, 1,5 grama speeda i manja količina canabisovog ulja – naveli su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u priopćenju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je drogu nabavio i prepakirao kako bi je dalje prodavao konzumentima na glazbenog festivala koji se tijekom ovog vikenda održavao u Dubrovniku, navode iz policije. Droga je uz potvrdu oduzeta, a 23-godišnji švicarski državljanin je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Foto: PU DN

Pročitajte još

Potraga za kajakašima obustavljena, istraga se nastavlja

Dulist

MCGP ZATON DOLI Oglušio se na zapovijed policajaca, odbio alkotestiranje…

Dulist

DEVET IH JE SPAŠENO Pronađena još jedna nestala osoba, u Portu izvučena dva kajaka

Dulist