Aktualno

SVIBANJ 2017. Kvadrat ponovo najskuplji u Dubrovniku

SVIBANJ 2017. Kvadrat ponovo najskuplji u Dubrovniku

Cijene nekretnina u Hrvatskoj u svibnju 2017. godine bilježe rast od 2 posto prema istom mjesecu prošle godine, a najveći rast cijena očekivano imaju Dubrovnik i Split.

Prema novom istraživanju Njuškala, u svibnju ove godine prosječna cijena nekretnina ponovo je najviša u Dubrovniku. Naime, cijena je porasla za 12,72 posto odnosno cijena za razliku od svibnja 2016. godine sada iznosi visokih 3.540 eura po metru kvadratnom.

Gledano prema podjeli cijene stana i kuća, vidljivo je da Dubrovniku je prosječna cijena kuće iznad visokih 4000 eura po kvadratu. Najskuplji kvadrat kuće u Dubrovniku je u povijesnoj jezgri grada, gdje je cijena veća od 6000 eura po kvadratu. Radi se o luksuznim i potpuno renoviranim kućama u centru Dubrovnika.

Iako su cijene kvadrata u Dubrovniku narasle za 13 posto na godišnjoj razini, tako nije i na razini županije koja bilježi pad cijena od 3 posto prema lanjskom svibnju. Sve ostale županije u priobalju pokazuju rast cijena na godišnjoj razini, a najveći rast bilježi Splitsko-dalmatinska županija s rastom od 5 posto.

Da se još uvijek ne može govoriti o pravom oporavku tržišta nekretnina, govori i podatak da su cijene niže za šest posto u odnosu na 2011. godinu. U svibnju 2017. godine po najvećim gradovima u Hrvatskoj, ne uključujući i njihovu okolicu, najviše rastu cijene u gradovima na obali, dok Zagreb bilježi rast cijena nekretnina za 3 posto na godišnjoj razini. Najnižu prosječnu cijenu nekretnine i dalje ima grad Vukovar, u kojemu je cijena kvadrata iz mjeseca u mjesec sve niža, kao i u Bjelovaru koji također bilježi godišnji pad cijena nekretnina od 8 posto.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

OD VEČERAS Posebna prometna regulacija u Ulici Pera Čingrije

Dulist

FRANKOVIĆ UPUTIO SUĆUT OBITELJI ‘Odlazak profesora Benića trajno će osjetiti Dubrovnik’

Dulist