Aktualno

Svi u plusu, osim iznajmljivača

Podaci o turističkom prometu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji pokazuju ukupan rast u broju dolazaka i noćenja.

Prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, tijekom rujna u županijskim turističkim odredištima ostvaren je promet od 145 316 dolazaka i 695 200 noćenja. Dolazaka je 9% više, a noćenja 11% više nego u rujnu 2010. godine.
 
Od početka godine do kraja rujna zabilježeno je 977 512 dolazaka i 4 810 259 noćenja. U usporedbi s prošlom godinom riječ je o porastu od 6% u dolascima i 5% u noćenjima.
 
Domaći turisti su ostvarili 9% više noćenja, a strani 5% više noćenja nego prošle godine.
 
Najviše noćenja sa stranih tržišta ostvareno je iz Njemačke, Velike Britanije i Francuske, zatim slijede domaći turisti te turisti iz Poljske, Češke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Italije, Španjolske, Norveške, Austrije, SAD-a.
 
Od početka godine u hotelskom smještaju je zabilježeno 2 703 739 noćenja uz porast od 7%, u kampovima je ostvareno 334 150 noćenja, upravo kao i u 2010. godini, a u sobama i apartmanima kod registriranih iznajmljivača 1 491 294 noćenja uz pad od 1% u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte još

[FOTO] Bura ‘zadimila’ more

Zvonimir Pandža

[FOTO/VIDEO] Zatvara se Festa, misno slavlje održano na Gorici sv. Vlaha

POSLJEDICE NEVREMENA Olujni vjetar rušio stabla i podigao plastične ploče s krova

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija