Aktualno

Svi u plusu, osim iznajmljivača

Podaci o turističkom prometu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji pokazuju ukupan rast u broju dolazaka i noćenja.

Prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, tijekom rujna u županijskim turističkim odredištima ostvaren je promet od 145 316 dolazaka i 695 200 noćenja. Dolazaka je 9% više, a noćenja 11% više nego u rujnu 2010. godine.
 
Od početka godine do kraja rujna zabilježeno je 977 512 dolazaka i 4 810 259 noćenja. U usporedbi s prošlom godinom riječ je o porastu od 6% u dolascima i 5% u noćenjima.
 
Domaći turisti su ostvarili 9% više noćenja, a strani 5% više noćenja nego prošle godine.
 
Najviše noćenja sa stranih tržišta ostvareno je iz Njemačke, Velike Britanije i Francuske, zatim slijede domaći turisti te turisti iz Poljske, Češke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Italije, Španjolske, Norveške, Austrije, SAD-a.
 
Od početka godine u hotelskom smještaju je zabilježeno 2 703 739 noćenja uz porast od 7%, u kampovima je ostvareno 334 150 noćenja, upravo kao i u 2010. godini, a u sobama i apartmanima kod registriranih iznajmljivača 1 491 294 noćenja uz pad od 1% u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte još

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Danas se zaređuje novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija