Sport

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Jug Adriatic osiguranje dočekuje večeras na gruškom bazenu s početkom u 18 sati Primorje EB čime započinje završnica prvenstva Hrvatske. Igra se, naime, prva polufinalna utakmica.

Na susret se za Hrvatski vaterpolski savez osvrnuo Jugov Marko Žuvela.

– Igrali smo s njima jednom ove sezone i pokazali su i tada, ali i općenito da se radi o ozbiljnom sastavu. Nisu slučajno ušli u četvrtfinale Eurokupa, kao i mi. Oni su agresivna, brza momčad. Znaju isplivati kontre, imaju pokretljivu obranu, uz iskusnog Brguljana koji je njihov organizator, igre, ali opet mislim da je kvaliteta na našoj strani – rekao je.

Utakmica koju spominje Žuvela odigrana je doduše prije dosta vremena, pola godine, odnosno u listopadu 2023. U Rijeci su tada jugaši slavili s tek golom razlike, te su Riječani i tada pokazali svoju snagu.
– Oni su u vrhu vaterpola, ali mi smo puno puta dosad dokazali da možemo s takvim momčadima igrati. Tako da idemo u Dubrovnik odigrati najbolje što možemo – kratko će primorjaš Niko Čubranić, a nadolazeću utakmicu je komentirao i kapetan Primorja.
– Teško mi je pričati o nekim manama Juga. Možda recimo ove sezone imaju slabije centre nego je to bilo prošlih sezona. Možda da ih tu ‘stisnemo’ malo više, pa ‘podebljamo’ naše šanse za uspjeh. Sigurno mi moramo popraviti našeg igrača više. Jaki su, ali mislim da imamo i mi neke šanse.

Inače, polufinala doigravanja Prvenstva Hrvatske se igraju do dvije pobjede. Drugi par, Jadran – Mladost svoju će prvu utakmicu polufinala odigrati ovog tjedna, u petak, 19. travnja u Splitu.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist