Kultura

SVI U DVOR Što nas čeka na početku ‘Poznog ljeta’?

Koncertom u subotu 26. kolovoza u atriju Kneževoga dvora, započinje 5. Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto kojeg organizira Dubrovački simfonijski orkestar.

Početak koncerta je u 21 sat, a festival će tradicionalno otvoriti bogati program u izvedbi orkestra, zbora i solista.
Tako će na otvaranju festivala kojemu je cilj pružati kvalitetna glazbena događanja građanima tijekom cijelog rujna, uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupiti Dubrovački komorni zbor i Oratorijski zbor crkve Sv. Marka Cantores sancti Marci iz Zagreba. Kao solisti će nastupiti jedan od najperspektivnijih i najtraženijih hrvatskih baritona u inozemstvu, Leon Košavić te izvrsna mlada sopranistica Monika Cerovčec. Koncertom će ravnati glazbeni direktor festivala, austrijski dirigent Christoph Campestrini, a započet će skladbom Neka uđu Mateja Meštrovića, dok će se nastaviti Mozartovom Simfonijom br. 40 u g molu. U drugom dijelu koncerta publika će imati priliku poslušati i Fauréov Requiem, op. 48.
Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto kroz kraj kolovoza i gotovo čitav rujan okuplja brojna uspješna imena klasične glazbe. Na petnaest koncerata, koliko festival sadrži, uživat ćemo u nastupima sjajne pijanistice Dubravke Tomšič, Jasminke Stančul, Martine Filjak i Ide Gamulin, klarinetista Radovana Cavallina, čelista Davida Grigoriana, pijanista Rubena Dalibaltayana, gitarista Maroja Brčića, violinista Dmitryja Sinkovskog, lutnjista Luce Piance, sopranistice Nikoline Pinko Behrends i brojnih drugih umjetnika.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) bit će dostupne isključivo na blagajni orkestra, a moguće ih je rezervirati na broj 091 613 7314 ili na 417 110.

Pročitajte još

‘KOLENDE U DUBROVAČKOM PRIMORJU’ Predavanje Ivice Kipre i Mata Katičića u Slanom

Dulist

U NEDJELJU Koncertna šetnja ‘Druga strana povijesti: Kamara od posjeda’

Dulist

OTVORENA IZLOŽBA O životinjskom svijetu u književnom stvaralaštvu Marina Držića

Dulist