Aktualno

SVETKOVINA MALE GOSPE Danas je počela devetnica

Svetkovine Male Gospe u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u Dubrovniku proslavit će se u utorak, 8. rujna, a središnje svečano euharistijsko slavlje na vanjskom liturgijskom prostoru svetišta u 19 sati predvodit će krčki biskup mons. Ivica Petanjak.

Zbog epidemioloških razloga redoviti raspored misa u prostoru svetištu je prorijeđen pa će mise biti svaka dva sata odnosno prva misa će biti, kako je uobičajeno, u 4 sata ujutro, pa zatim slijede mise u 6 sati, 8 sati, 10 sati i u 12 sati. Poslijepodne će također biti još jedna misa s početkom u 17 sati.

Duhovna priprava za blagdan će se i ove godine odvijati kroz devetnicu koja počinje u nedjelju, 30. kolovoza. Svake večeri molit će se krunica i litanije Majke Božje u 18.30 sati, a u 19 sati počinje misa s propovijedi. Prvih pet večeri duhovnu obnovu predvodit će fra Josip Stanković, a zadnje četiri fra Josip Čibarić, kapucinski mladomisnici.

Oci kapucini pozivaju na poštivanje epidemioloških mjera.

-Pozivamo na poštivanje mjera koje je odredio Nacionalni stožer civilne zaštite, kao i na poštivanje preporuka dijecezanskog biskupa, u svezi s čim vam preporučamo da nosite zaštitne maske za lice, a dezinfekcija ruku i držanje socijalne distance je u prostoru svetišta obavezno! Također za pristupanje sakramentu svete ispovijedi obavezno je nošenje zaštitne maske, a sveta se pričest prima isključivo na ruku – ističu.

Pročitajte još

PROMOCIJA NA IZRAELSKOM TRŽIŠTU Sviđa li vam se ‘Židovska tura u Dubrovniku?’

Dulist

GUŽVA NA GRANICI Kilometarska kolona na Kleku, čeka se i više od sat vremena

Dulist

DRUGI U HRVATSKOJ! Matej Perak zadatke iz matematike rješava za dvije sekunde

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija