Aktualno

SVEČANOST U PORTU Pročitajte upute za publiku za ceremoniju otvaranja i generalnu probu 71. Igara!

U petak, 10. srpnja svečano se otvaraju 71. Dubrovačke ljetne igre. Ceremonija u režiji Marine Pejnović odvit će se u Portu, a pozornica tako postaju postaju veliki i mali mul te prostor ispred Arsenala dok će se zastava Libertas zavijoriti na tvrđavi sv. Ivan.

Iz Dubrovačkih ljetnih igara stoga su poslali upute za publiku na Peskariji i zidinama.

-Publika će biti smještena na rivi od Peskarije do ponte od Svetog Ivana prema Porporeli te na zidinama od Svetog Ivana do Galerije Dulčić Masle Pulitika. Stajaća mjesta bit će označena znakom X za dvije osobe uz propisani razmak. Ulazi za publiku su mala vrata od Akvarija (maksimalno 200 ljudi) i ulaz na zidine na Svetom Ivanu (maksimalno 120 ljudi). Ulazi će biti otvoreni u 20 sati pa do popunjenja dostupnih i označenih mjesta. Publiku se moli da koristi dezinficijense za ruke dostupne na ulazima te se preporučuje nošenje maski – navode iz Igara.

Dodaju i kako publika Otvaranje može pratiti i sa svojih plovila na vezu u portu, a preporuka je da s pratnjom dođu na mala vrata od Akvarija ili na ulaz od Peskarije, ovisno o pozicijama vezanih brodica, između 20 i 20.30 sati.

Svi zainteresirani za praćenje ceremonije će moći doploviti sa svojim brodicama najkasnije do 20.30 sati te se također savjetuje držanje preporučene distance unutar plovila. Mole se vlasnici da ne uplovljavaju s namjerom privezivanja tijekom odvijanja ceremonije, odnosno od 19.00 sati do 22.00 sata. Plovidba u Gradskoj luci Dubrovnik bit će regulirana uz nadzor nadležnih tijela.

Sve tome prethodit će naravno i generalna proba i to s publikom, koja je planirana u četvrtak 9. srpnja u ponoć uz pridržavanje svih mjera fizičke distance kao i za svečano otvaranje. Vlasnici plovila mole se da ne uplovljavaju s namjerom privezivanja tijekom odvijanja probi od 20.30 sati do 1 sat iza ponoći.

Tradicionalni vatromet će se održati odmah po završetku ceremonije svečanog otvorenja, nakon 21.45 sati, s pontona na moru između Komarde i Banja.

 

Pročitajte još

LUKA ROKOLJ O OBRAZOVANJU U ŠKOTSKOJ Kao programer mogu raditi s bilo kojeg mjesta u svijetu, ali doma je najljepše!

Maria Prkut

INTERVENCIJE PRODUŽENOG VIKENDA Helikopterom do KBC-a Split prevezeni pacijenti s Korčule i iz Ploča

Dulist

Hotel Croatia odvaja se od Jadranskih luksuznih hotela

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija