Aktualno

SVEČANO U ČILIPIMA Iz Moskve u ZL Dubrovnik stigao prvi ovogodišnji let Aeroflota

SVEČANO U ČILIPIMA Iz Moskve u ZL Dubrovnik stigao prvi ovogodišnji let Aeroflota

U dubrovačkoj Zračnoj luci u Čilipima u utorak je priređen svečani doček prvog redovnog leta ruskog nacionalnog avioprijevoznika Aeroflot – Russian Airlines na liniji Moskva-Dubrovnik.

– Nakon sedam godina sretni smo što imamo direktnu liniju iz Moskve u Dubrovnik i obrnuto. Stiglo je 86 putnika te šest članova posade i nadamo se da će svaki novi let biti bolje popunjen. Rusi su vrlo kvalitetni gosti. Epidemiološko stanje je sve bolje, cijepljenje je u tijeku, a i COVID-potvrde. Očekujemo izvrsnu situaciju s gostima u srpnju i kolovozu – kazao je Frano Luetić, direktor ZL Dubrovnik te komentirao najave s engleskog tržišta.

– Znamo da su Britanci činili oko 30 posto prometa ZL Luke Dubrovnik. Tako bi trebalo biti i ubuduće, no tamo situacija nije najbolja pa se nadamo da bi početkom srpnja četiri zrakoplovne kompanije mogle početi letjeti – poručio je Luetić.

– Ovo je vrlo značajan trenutak u pandemijskim vremenima. Veseli nas dobra popunjenost leta. Nadamo se da će tako biti i u nadolazećim danima. Inače, u Rusiji je Hrvatska na listi sigurnih destinacija. Vlada veliki interes. Prošlog tjedna smo imali snimanje popularne turističke emisije koja će biti uskoro i prikazana – naglasila je Ana Hrnić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika

Hrnić se ovom prilikom osvrnula na COVID-potvrde.

– Drago nam je da se to pokrenulo. Bitno je da se uskoro uskladi s pravilima na razini EU. Pojedine države imaju svoja, no vjerujem da sve to ide u smjeru jednoobraznog dokumenta koji će značajno olakšati putovanja – poručila je Hrnić i navela da možemo biti zadovoljni sa svibanjskim turističkim rezultatima.

– Sutra ćemo imati rezultate za svibanj koji su posebniji nego u ostatku države jer smo aviodestinacija. Vidimo da je Grad živnuo. Od 15. lipnja rezultati će biti značajno bolji – komentirala je i zaključila kako su sva tržišta od jednake važnosti pa je za očekivati da će i ruski turisti pridonijeti poboljšanju sezone.

Podsjetimo, Aeroflot je zadnji put 2014. godine letio na redovnoj liniji za Dubrovnik te će ponovno svakodnevno od 1. lipnja 2021. povezivati Moskvu s Dubrovnikom do 30. rujna 2021. Na liniji će se izmjenivati zrakoplovi tipa Airbus A320 kapaciteta 140 sjedala i Airbus A321 kapaciteta 183 sjedala.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist