Aktualno

SVEČANO NA GRUDI Biskup Uzinić krstio peto dijete u obitelji Radonić

U župi Presvetog Trojstva na Grudi u Konavlima dubrovački biskup mons. Mate Uzinić krstio je u nedjelju, 9. kolovoza, peto dijete u obitelji Ivane i Georga Radonić.
Biskup je svoju propovijed koju možete pročitati ovdje, biskup završio riječima:
-Želio bih zahvaliti obitelji Radonić što nam svojim životom, svojom otvorenošću Životu u otvorenosti životu, pokazuje kako možemo i mi, svatko od nas na svoj način, u svojim pozivima i poslanjima, počinjući od svojih obitelji, kroz žrtvu i služenje rasti u ljubavi te rastom u ljubavi lakše podnositi žrtvu i poteškoće. A sve to s pogledom usmjerenim na našeg uskrslog Gospodina, kojeg s učenicima iz današnjeg evanđelja, i mi, po krštenju ovog djeteta i njegovom uključenju iz jedne obiteljske Crkve u zajedništvo Crkve kao obitelji, ispovijedamo riječima, dok mu se klanjamo: Uistinu, ti si Sin Božji – rekao je mon. Mate Uzinić.
Dobrodošlicu novom članu župne zajednice, malom Josipu, izrazio je i župnik don Josip Mazarekić koji je zahvalio cijeloj obitelji Radonić kao i biskupu na ovom svečanom činu za cijelu zajednicu. A dvojica starijih sinova u obitelji pobožno su ministrirala na misi na kojoj je njihov najmlađi brat kršten.

Dubrovačka biksupija; Foto: Toni Mostahinić

Pročitajte još

‘Ne mogu sve profesije raditi do 67. Zamislite konobara da u tim godinama poslužuje stol’

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 29 godina počela je VRO Oslobađanje juga Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija