AktualnoUrednički izbor

SVEČANO NA GRUDI Biskup Uzinić krstio peto dijete u obitelji Radonić

SVEČANO NA GRUDI Biskup Uzinić krstio peto dijete u obitelji Radonić

U župi Presvetog Trojstva na Grudi u Konavlima dubrovački biskup mons. Mate Uzinić krstio je u nedjelju, 9. kolovoza, peto dijete u obitelji Ivane i Georga Radonić.
Biskup je svoju propovijed koju možete pročitati ovdje, biskup završio riječima:
-Želio bih zahvaliti obitelji Radonić što nam svojim životom, svojom otvorenošću Životu u otvorenosti životu, pokazuje kako možemo i mi, svatko od nas na svoj način, u svojim pozivima i poslanjima, počinjući od svojih obitelji, kroz žrtvu i služenje rasti u ljubavi te rastom u ljubavi lakše podnositi žrtvu i poteškoće. A sve to s pogledom usmjerenim na našeg uskrslog Gospodina, kojeg s učenicima iz današnjeg evanđelja, i mi, po krštenju ovog djeteta i njegovom uključenju iz jedne obiteljske Crkve u zajedništvo Crkve kao obitelji, ispovijedamo riječima, dok mu se klanjamo: Uistinu, ti si Sin Božji – rekao je mon. Mate Uzinić.
Dobrodošlicu novom članu župne zajednice, malom Josipu, izrazio je i župnik don Josip Mazarekić koji je zahvalio cijeloj obitelji Radonić kao i biskupu na ovom svečanom činu za cijelu zajednicu. A dvojica starijih sinova u obitelji pobožno su ministrirala na misi na kojoj je njihov najmlađi brat kršten.

Dubrovačka biksupija; Foto: Toni Mostahinić

Pročitajte još

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist