Županija

SVEČANA SJEDNICA Župa slavi Dan Općine, nagrađeni laureati

SVEČANA SJEDNICA Župa slavi Dan Općine, nagrađeni laureati

Općina Župa Dubrovačka u subotu, 26. svibnja, slavi svoj dan i obilježava obljetnicu oslobođenja Župe dubrovačke.

Središnji dio programa obilježavanja započeo je danas paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen ploče u sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje, Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli iskoristio je priliku za rezimiranje svih dosadašnjih projekata, ali i planove te želje u budućnosti. Istaknuo je kako je prošle godine sukladno mjerilima koje je dala Europska unija, općina Župa svrstana na 13. mjesto u kategoriji razvijenosti.

– Taj podatak imponira, no sa sobom donosi i određene poteškoće u razvijanju projekata koji su važni za ovaj kraj. Na neki način nas to limitira i onemogućuje pristup određenim sredstvima Europske unije. U proteklom razdoblju općina je dočekala ono što čeka dugi niz godina, a to je obnova smještaja, hotelskih kapaciteta i stvaranje dodatnih sadržaja u središnjem dijelu Župe – istaknuo je Nardelli.

Spomenuo je i projekte rekonstrukcije još dvaju turistička središta, a koji su još nerealizirani – Kupari i Plat. Za Kupare je istaknuo kako će Župa dobiti jedan vrhunski brend, Four Season koji će podići cijelo područje na višu razinu. Što se tiče Plata, podsjetio je kako je iduće godine hotelski kompleks trebao otvoriti svoja vrata, a što je bilo najavljeno od strane investitora.

– Međutim, vezano uz sva događanja oko Agrokora, projekt je nažalost zastao, ali vjerojatno će se u skorijoj budućnosti nešto dogoditi. Ili će investitor nastaviti s projektom ili će doći do prodaje, samim time i novog investitora u projekt Plat – rekao je Nardelli.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja za važna postignuća za Općinu Župa dubrovačka, a ovogodišnji laureati su časna sestra Anđela Česić i Petar Ivelja kojima su dodijeljene nagrade za životno djelo dok je godišnja nagrada općine dodijeljena Mariju Baroviću.

Pročitajte još

ŠTO DALJE? Bačić o brzoj cesti: Ne zatvaramo vrata nijednom rješenju, ali to ne znači da odustajemo od ovog

Dulist

GRAD I ŽUPANIJA PREUZELI VIŠE OD 200 PREDMETA Riješen jedan od važnih koraka prema realizaciji vrtića Komolac

Dulist

Kreće projekt izgradnje nove zgrade Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića

Dulist