Aktualno

SVE SU SNIMILI I OBJAVILI Policajci naplatili britanskim nautičarima nepostojeće pristojbe?

Dvoje britanskih nautičara su u Dubrovniku, u srpnju ove godine, skrivenom kamerom snimili hrvatske policajce kako im naplaćuju nepostojeće pristojbe. Britanci su o tome obavijestili hrvatsko Ministarstvo turizma koje je potvrdilo da su ih – prevarili, prenosi Morski.hr. Britanski par nautičara dokumentirao je događaj i objavio na svom Youtube kanalu te na web stranici koja okuplja nautičare – Practical Boat Owner. Sve se dogodilo u srpnju ove godine kada su britanski supružnici došli do službenika u Dubrovniku kako bi odjavili svoj boravak u Hrvatskoj, s ciljem da nastave dalje put Crne Gore. No kada su došli do službenika ovi su ih kaznili s iznosom u protuvrijednosti od 100 funti jer su navodno propustili platiti dodatnu boravišnu pristojbu. Policajci im nisu dali pojašnjenje o kakvoj točno pristojbi je riječ, no britanski nautičari istu su morali platiti u gotovini. Nautičari navode kako su nakon ovoga kontaktirali hrvatsko Ministarstvo turizma vezano uz spornu naplatu, a odakle im je službenim odgovorom rečeno da ne postoji takva boravišna pristojba niti zakonski članak koji obvezuje nautičare na takve pristojbe. Britanci su zatražili povrat novca.

– Moram priznati da mi je ovaj događaj ostavio gorak okus u ustima. Dok smo plovili prema Crnoj Gori dogovorili smo se da se više nikad nećemo vratiti u Hrvatsku – poručila je u videu Britanka. Morski.hr tražio je od Ministarstva turizma da se očituje na ovaj slučaj.

 

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Zoran Pucarić: Hrvatska Dubrovnik koristi samo kad joj treba, ne hvali se njegovim nasljeđem

Andrea Falkoni Račić

NA JUGU HRVATSKE MiG-ovi presreli civilni zrakoplov s kojim se nije mogla uspostaviti radio veza

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Odazovite se novoj akciji, posebno darivatelji s krvnim grupama A i 0!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija