Aktualno

Hrvatski vaterpolisti neće igrati u bazenu koji je nazvan po čuvaru logora u Morinju

Hrvatski vaterpolski savez donio je odluku kojom naši klubovi neće igrati u bazenu u Kotoru koji nosi ime Zorana Gopčevića.

-Pozdravljam stav vaterpolskih klubova i Hrvatskog vaterpolskog saveza da naši klubovi ne igraju u bazenu u Kotoru koji nosi ime batinaša (Zorana Gopčevića) iz zloglasnog logora Morinj, logora u kojem su neljudski zlostavljani naši građani – napisao je u Facebook objavi Nikola Dobroslavić te pritom istaknuo da ‘moramo štititi dostojanstvo našeg logoraša’.

Podsjetimo, vlasti u Kotoru odlučile su gradski bazen nazvati po pokojnom nekadašnjem crnogorskom vaterpolistu Zoranu Gopčeviću. Riječ je o osobi koja je bila jedan od čuvaru u zloglasnom logoru Morinj. Takva skandalozna odluka naišla je na osudu hrvatske diplomacije, kao i bivših logoraša koji su jednom prilikom istaknuli kako se ‘ne mogu sjetiti koliko su batina dobili od Gopčevića‘.

Nakon preimenovanja bazena i reakcije države, pa i paralelno s njima, reagirali su i naši klubovi. Prvo VK Jug AO, ali i svi ostali koji su se usuglasili, a po tom pitanju postoji i takva odluka Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza, da hrvatski klubovi neće nastupati u bazenu u Kotoru koji nosi ime Zorana Gopčevića. Budući da je vrlo malo vjerojatno da će oba kotorska kluba pristati igrati svoje domaće utakmice na nekom drugom bazenu, nastao je problem, donose Sportske novosti.

U idućih tjedan dana bi se trebao znati sustav nadmetanja, ali koliko smo upoznati praktički je sigurno da će se sljedeće sezone Premier liga, kao i Druga regionalna liga, igrati ne klasičnim ligaškim sustavom, već turnirski. Otprilike kao i prošle sezone. I jasno, bez ikakvih utakmica u Kotoru. Postoji opcija da se u primjerice Premier ligi odigraju tri turnira (u Kragujevcu, Dubrovniku i Splitu – to su gradovi iz kojih dolaze tri prvoplasirana iz prošle sezone), te potom temeljem ukupnog poretka završni turnir kod najboljeg kluba.

 

Pročitajte još

Izjava Marina Držića u vezi s ponovnim srbijanskim posezanjem za dubrovačkom književnošću!

Dulist

[VIDEO] Počelo ispitivanje opterećenja Pelješkog mosta, stigao 21 kamion težine do 40 tona

Dulist

NOVI ANTENSKI STUP OD 35,5 METARA! Lopuđani protiv odašiljača koji će trajno narušiti vizuru spomenika kulture

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija