Aktualno

Sve o poticajima i ugradnji solarnih sustava

U organizaciji Razvojne Agencije Grada Dubrovnika DURA-e, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-Neretvanske županije, u četvrtak 13.lipnja  s početkom u 17 sati u amfiteatru Sveučilišnog kampusa Dubrovnik održat će s  info-dan pod nazivom „Sve o poticajima i ugradnji solarnih sustava na vaš krov“ namijenjen svim građanima Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Uslijed kontinuiranog porasta cijena struje, plina i nafte,  ljudi širom svijeta sve više se okreću obnovljivim izvorima energije. Obzirom na veliku količinu dostupne solarne energije na jugu Hrvatske, investicija u solarne sustave može se isplatiti već u roku od nekoliko godina.  Pritom su najrašireniji solarni sustavi za pripremu tople vode koji osiguravaju znatne uštede struje ili plina dok druga vrsta fotonaponskih sustava, iz sunčevog zračenja energiju izravno pretvaraju u električnu energiju. Tako proizvedena električna energija može se prodavati po subvencioniranoj cijeni HEP-u (Hrvatskoj elektroprivredi) u periodu od 14 godina čime se investicija višestruko vraća.
 
Grad Dubrovnik i DURA objavili su 'Javni natječaj za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije' putem kojeg će se sufinancirati 80 kućanstava sa područja Grada Dubrovnika sa ukupno 50% investicije ili max. 15.000,00 kn.
 
Dubrovačko-Neretvanska županija objavila je isti natječaj za područje čitave Dubrovačko-Neretvanske županije putem kojeg će sufinancirati ugradnju solarnih sustava na 25 kućanstava sa ukupno 55% investicije ili max. 16.500,00 kn.
 
Putem INFO DANA šira dubrovačka javnost imat će mogućnosti saznati sve o detaljima vezanim za natječaje (tko su prihvatljivi korisnici, uvjeti koje moraju zadovoljiti i dokumentacija koju moraju priložiti), ali i informirati se o principu rada tehnologije, isplativosti i ugradnji sustava kao i o ostalim dostupnim subvencijama.

Pročitajte još

ZAČINIMO BOŽIĆ LJUBAVLJU Humanitarna akcija kuhanja bakalara na sv. Mihajlu

Dulist

Naši policajci obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Dulist

VICKO MIHALJEVIĆ NA SATU POVIJESTI Branitelji su bili odlučni do zadnjega braniti svoj grad

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija