Županija

SVE DO 31. OŽUJKA 2021. Županija umanjuje ugovorenu zakupninu poslovnih prostora za 99 posto

Sedamnaesta sjednica Županijske skupštine dubrovačko-neretvanske održat će se 5. listopada s početkom u 12 sati u Vrtovima sunca u Orašcu. Na dnevnom redu naći će se 30 točaka, među kojima i polugodišnji izvještaj o izvršenju županijskog proračuna, županovo izvješće za prvo polugodište 2020., ali i mjere koje se odnose na ublažavanje krize uzrokovane pandemijom koronavirusa poput Prijedloga odluke o umanjenju ugovorenih iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu Dubrovačko-neretvanske županije kao i Prijedlog odluke o iznimnoj gospodarskoj mjeri u svrhu pomoći subjektima koji gospodarski koriste pomorsko dobro.

Prema prvom prijedlogu odluke, Dubrovačko-neretvanska županija odobrava umanjenje ugovorenih iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu županije za srpanj, kolovoz i rujan 2020. sukladno postotku ostvarenog broja noćenja na području Grada Dubrovnika. Također, županija odobrava umanjenje ugovorenih iznosa zakupnine od 99 posto za razdoblje od 1. listopada do 31. ožujka 2021. Kako je navedeno u obrazloženju odluke, županija je ovim odlukama slijedila primjer Grada Dubrovnika koji je od 10. lipnja utvrdio smanjenje iznosa zakupnine za 50 posto za travanj, svibanj i lipanj, a potom i smanjenje za srpanj, kolovoz i rujan srazmjerno umanjenju broja noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija