Aktualno

SUŽEN PROSTOR, ZATVOREN PROLAZ Kome je smetala pozornica ispred Luže?

SUŽEN PROSTOR, ZATVOREN PROLAZ Kome je smetala pozornica ispred Luže?

Potaknuti pismom ugostitelja koji su uzeli u najam ‘božićne kućice, ali i komentarima kako je pozornica za novogodišnje programe postavljena neprimjereno, zapitali smo se zašto je ista pomaknuta s prostora ispred Luže.

Naime, ugostitelji koji drže ‘božićne kućice’ istaknuli su, između ostalog, kako se pozornica za novogodišnje programe postavila ispred crkve sv. Vlaha, a ne ispred Luže kao svake godine, čime se potpuno blokira pristup kućicama i cijelom tom dijelu grada.
– Prolaz pored Cele i La Bodege je zatvoren šatorom, tako da je jedini pristup kroz male sporedne ulice. Pretpostavite sami koliko će to biti moguće u Novogodišnjoj noći. A o prolazu za interventna vozila da ne govorimo – napisali su u pismu ugostitelji.

Na naš upit, Željko Raguž, zamjenik gradonačelnika zadužen upravo za javne površine, ističe kako je Grad Dubrovnik osmišljavanje programa u većem dijelu prepustio organizatoru – Scardoni.

– Grad organizatorima uvijek izlazi u susret. Moje osobno mišljenje jest da je pozornica trebala ostati gdje je bila prije. Na ovaj se način suzio Stradun, a ionako smo suočeni s manjkom prostora i uvijek se nastoji da što više ljudi može stati – ističe Raguž, dodavši kako je pitanje je li postignut željeni efekt pomicanjem pozornice, budući da je sad iza nje ostao neiskorišten prostor. Nitko sigurno iza bine neće pratiti koncert.

Iako je Grad nadležan za javne površine, u ovom se slučaju da zaključiti, a što je u razgovoru dao naslutiti i sam Raguž, kako se i nisu baš previše bavili pozicijom pozornice. A očito su trebali dobro promisliti je li pomicanje bine s prostora ispred Luže više prema Pilama pravo rješenje. Baš i ne izgleda tako.

Pročitajte još

PROSLAVA GOSPE OD OBRANE Župa dubrovačka slavi svoju zaštitnicu

Dulist

PROBLEMI NA IZLAZU IZ BURBONA Pješaci moraju osluhnuti spušta li se automobil!

Marko Džamarija

‘STVORENE SMO ZA NEBO’ Promocija knjige Tee Perović

Dulist