Sport

SUTRA PRVA UTAKMICA Barakude u Dohi love Pariz

barakude svjetsko prvenstvo doha

Tek što su se slegnuli dojmovi s Europskog prvenstva u našoj zemlji, u Dubrovniku i Zagrebu, pred nama su nova vaterpolska uzbuđenja. Štoviše, za razinu viša i veća. Malo nas naime još dijeli do početka vaterpolskog turnira muškaraca u Dohi na 21. Svjetskom prvenstvu.

Barakude su naime na svakom natjecanju, pa tako i na 21. Svjetskom prvenstvu u Dohi, jedna od najboljih, najsnažnijih momčadi. Sastav koji se uvijek bori za najviši plasman, za mjesto na postolju. Iznimka nije ni Doha 2024. S time da je sada ulog i još malo veći, jači. U Dohi izbornik Ivica Tucak i njegovih, naših 15 izabranika ‘lovi’ mjesto na olimpijskom turniru u Parizu predstojećeg ljeta.

Hrvatska je reprezentacija, aktualni europski doprvaci, doputovala u Dohu u petak, 2. veljače. Prva utakmica je na rasporedu u ponedjeljak, 5. veljače, a suparnik je momčad Australije. Prva utakmica na natjecanju uvijek ima posebnu težinu, značaj. Dobro otvaranje turnira jasno da dodatno jača samopouzdanje, a nas još k tomu približava Igrama u Parizu. Pripreme za sraz s Australcima bile su ‘na meniju’ Barakuda zadnjih dana. Ne treba dvojiti da su Klokani dobro ‘snimljeni’, taktika za pobjedu usuglašena.

– Pokazali smo mi i ranije, na svim natjecanjima da smo jako dobro pokriveni na svim mjestima, te da možemo igrati sa svima. Sigurno da ono što jest naša najveća snaga i što nas krasi svih ovih godina, jest zajedništvo. To je odlika i prijašnjih generacija, pa tako i ove. Stvarno smo svi kao jedno. Od stožera do igrača. Svi ‘guramo’ prema istom cilju. U momčadi je minimalno ega i to je ono što nas drži na visokoj razini, siguran sam da će tako biti i u Dohi – veli Loren Fatović.

Više pročitajte na stranicama HVS-a.

Pročitajte još

[FOTO] PRVENSTVO DALMACIJE Sjajni rezultati Atletskog kluba Dubrovnik!

Dulist

[FOTO] ZA TRENERA I PRIJATELJA Memorijalna utakmica u spomen na Zlatka Sentića

Dulist

Juraj Barčot apsolutni rekorder Hrvatske

Dulist