Sport

DANAS PROTIV SRBIJE Budite uz Barakude i navijajte za Hrvatsku!

kragic vaterpolo hvs

Barakude se pripremaju za četvrtfinalnu utakmicu protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

-Još jedna velika utakmica u nizu ove godine, a peta uzastopno ovdje iako moramo biti iskreni i reći da nas zadnje dvije nisu nešto previše potrošili. Što se suparnika tiče, o njima ne treba puno govoriti. Sigurno da oni nemaju nekih većih rezultata odnosno medalja od Igara u Tokiju 2021. To je rezultatski deficit, ali Srbija je uvijek sjajna reprezentacija. Vaterpolska velesila. Što se nas tiče mi smo vjerujem u energetskom pogledu spremni. Ponavljam, nas je EP u našoj zemlji ‘izmasakriralo’. Fizički i psihički, ali ne treba se sada na to vraćati. Mislim da smo se odmorili, da su igrači spremni i svjesni što nas čeka – rekao je izbornik Ivica Tucak.
tucak vaterpolo hvs

-Ono što nikako nećemo smjeti dopustiti je ulazak u bilo kakav fizički vaterpolo s njima jer fizički su jači od nas. Mi moramo utakmicu ‘staviti’ u jako snažan ritam, strahovito puno plivanja, tu smo mi brži. Ako ćemo tako odigrati, teško će to Srbija pratiti. No, uđemo li u igru ‘jedan na jedan’ onda smo gotovi. Tu ne možemo parirati ni Jakšiću, Mandiću, Ranđeloviću, to je takav tip igrača. Kažem, sporiji su nego mi i ako obrana bude dobra, onda ćemo ‘biti na konju’ – kazao je.

Marko Bijač, jedna od poslovično glavnih uzdanica Barakuda spremno dočekuje Srbe u četvrtfinalu.

-Na Mandiću i Jakšiću će sigurno biti posebna naša pozornost jer su im to glavni igrači. Isto tako, svjesni smo da ćemo morati pružiti najbolju moguću igru ovdje u Dohi. Oni imaju puno rješenja u napadačkoj igri, ali uvježbavali smo neke stvari za koje mislimo da će biti od iznimnog značenja. Prvenstveno kako bi ‘zatvorili’ njih dvojicu, a onda i iskoristili neke naše šanse. Mirne glave samo trebamo u utakmicu – istaknuo je Bijač.

bijac vaterpolo HVS

Jerko Marinić Kragić, napadačka udarna igla Barakuda uvijek je i vječno silno raspoložen.

-Važna utakmica, suparnik kvalitetan, dobar, čvrst, ali nevažno tko je s druge strane. Bila to Srbija ili netko drugi. Mi smo došli ovdje boriti se za medalju, pa tko god da je, cilj je isti. Pobjeda i prolazak u polufinale. Sad idemo pokazati što i koliko vrijedimo, nakon što smo osigurali nastup na olimpijskim igrama. Srbija je jako dobra momčad i nije sve na Mandiću i Jakšiću koji istina jesu svjetske klase, ali imaju i dobrog vratara, dvojicu jako dobrih centara, željni su dokazivanja i rezultata. Oni će biti na 100%, ali jednako i mi, samo što se nadam da ćemo mi biti ti koji će na kraju slaviti. Dakle, idemo u polufinale! – rekao je.

kragic vaterpolo hvs

Utorak, od 17.00 sat uz prijenos na HTV 2 – budite uz Barakude i navijajte za Hrvatsku!

Foto HVS

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist