Kultura

SUTRA Književni susret s Jasminkom Tihi-Stepanić

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige Dubrovačke knjižnice ugostit će nagrađivanu književnicu za djecu i mlade Jasminku Tihi-Stepanić. Književna večer održat će se u petak 4. studenog u Ogranku Lapad (Atlant centar, 1. kat) s početkom u 18:30 sati. Na susretu će biti riječ o djelima namijenjenim mladima i onima koji se njima bave.
Jasminka Tihi-Stepanić profesorica je hrvatskoga jezika i književnosti te savjetnica za Hrvatski jezik. Autorica je romana za mlade Imaš fejs?, Bacit ću ti komjutor kroz prozor, Moja neprijateljica Ana, Dom iza žice, Ljeto na jezeru Čiču i Rukavica za Matildu, zbirke priča za mlade Baš kao Harry Potter i slikovnica Priča o ribaru i zlatnoj ribici, Kako su nastali morski oblutci, Šišmiš i mala balerina, Plavi dan, Kako je mala hobotnica pronašla morsku harfu te zbirke priča za djecu Priče s morskoga dna. Priče je objavljivala i u časopisima Modra lasta, Smib, Radost i Književnost i dijete kao i na Hrvatskoj radioteleviziji, u emisijama Priča za velike i male i Pssst…Priča!. Dobitnica je književnih nagrada Mato Lovrak za roman Imaš fejs? 2012. i za roman Ljeto na jezeru Čiču 2018. godine, Anto Gardaš za roman Moja neprijateljica Ana 2016., Grigor Vitez za roman Ljeto na jezeru Čiču 2018. i međunarodne nagrade Mali princ također za roman Ljeto na jezeru Čiču 2019.godine.
Izvor: Dubrovačke knjižnice

Pročitajte još

Kustosica Jelena Tamindžija Donnart u centru umjetnosti CCA Andratx

Mia Njavro Banić

KONAVOSKI VEZ Izložba ‘Konavoski kaleidoskop’ u Zavičajnom muzeju Konavala

Dulist

IZLOŽBA UZ OBLJETNICU ROĐENJA ĐURA PULITIKE ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija