Aktualno

SUTRA Besplatne radionice ‘Sigurno mjesto’ za djecu od 6. do 8. razreda

Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira ciklus besplatnih radionica “Sigurno mjesto” za djecu od 6. do 8. razreda. Voditeljica radionica je Kristina Rožić, magistra znanosti za organizacijsko ponašanje, a cilj programa prvenstveno teži postići kod djece i mladih poimanje knjižnice kao mjesta kvalitetnih, radosnih, ispunjujućih i nadahnjujućih susreta – kako s ljudima uživo, tako i onih kroz pisanu riječ, a potom i osvještavanju važnosti čitanja i razabiranja kvalitetnih štiva za razvoj osobnosti, odnosa i odgovornog donošenja odluka u životu, odnosno, razumijevanju činjenice da se, kako je Kierkegaard rekao, „vrata sreće otvaraju od iznutra prema van“.
Knjige podučavaju o životu i odnosima, uzrocima i posljedicama, kontekstu zbivanja, razvoju ili dekadenciji društva i civilizacija. Ukratko, kroz čitanje osoba uči zastati, promišljati, analizirati, vrjednovati, pitati se, odlučivati o svom sustavu vrijednosti kao zvijezdi vodilji u svom životu ili „sigurnom mjestu“ kojemu se uvijek vraća kad razmišlja o sebi i smislu svog života. Stoga, kroz čitanje i analizu probranih štiva te kreativnom izražavanju na temelju istih, na prvom će radionici sudionici imati priliku razvijati kritičko promišljanje bazirano na antropološkoj slici o čovjeku kao svjesnom i odgovornom biću koje odlučuje, koje može kao osoba rasti i razvijati se, zauzeti stav prema životnim okolnostima i, gdje potrebno i mijenjati na bolje svoje odluke i ponašanje kroz razvoj diversificiranog i pozitivnog sustava vrijednosti.
Prva će se radionica, u okviru Mjeseca hrvatske knjige održati u srijedu, 9. studenoga s početkom u 16:30 u prizemlju Narodne knjižnice Grad (Od puča 6). Broj polaznika je ograničen, stoga se mole svi zainteresirani da se prijave putem e-pošte na djecji@dkd.hr ili na Messenger Odjela za djecu i mlade.

Pročitajte još

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist

Trajekt ‘Oliver’ u kvaru, pluta u Korčulanskom kanalu

Dulist