Zanimljivosti

Superjahta ‘Kismet’ u dubrovačkom akvatoriju

jahta kismet2

U dubrovački akvatorij danas je uplovila 200 milijuna dolara vrijedna superjahta ‘Kismet’ u vlasništvu pakistansko-američkog biznismena Shahida Khana. Ovo joj nije prvi posjet Dubrovniku budući da je našim akvatroijem plovila i 2017. godine.

Ova 95,2 metra duga čelična ljepotica izgrađena je 2014. godine u brodogradilištu Lurssen. Unutarnji dizajn  potpisuje dvojac Pascale Reymond i Andrew Langton, dok je vanjski dizajn djelo norveškog dizajnera Espena  Oeina.

 

jahta kismet1

Na specijaliziranim portalima ‘Kismet’ se opisuje kao ‘spoj luksuza i savršenstva’. Posjeduje palubu od crnog mramora, Jacuzzi, bazen, helidrom te još mnoštvo luksuznih detalja. Može primiti 12 gostiju u šest kabina, uz 28 članova posade, a sam vlasnik se hvali kako na jahti može organizirati zabavu za 270 ljudi.

Što se tiče nagrada struke, ‘Kismet’ je osvojio ‘World Superyacht Awards 2015.’ te je bio finalist izbora ‘Showboats Design Awards 2016.’ u kategorijama ukupnog dizajna, vanjskog dizajna i stila, unutarnjeg dizajna te brodske arhitekture

Ako želite unajmiti ‘Kismet’ za jednotjednu plovidbu platit ćete oko 1,2 milijuna eura, bez dodatnih troškova.

Pročitajte još

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist