Aktualno

Suknovi protiv Juga

Iako je sve na prvi pogled bilo idilično i euforično na dočeku zlatnih vaterpolista na Stradunu, ono što nije moglo promaći je izostanak Sandra Sukna.

Pozadina Suknovog nedolaska na slavlje je sukob obitelji Sukno i uprave VK Jug. Naime, 22-godišnji Sandro je medijima objavio, i to uoči same velike svečanosti, kako je u Londonu potpisao ugovor za VK Primorje. Ugovor je potpisao sa predsjednikom VK Primorja Predragom Sloboda, koji je ujedno i predsjednik HVS-a (!?), a koji je pod suspenzijom krovne vaterpolske organizacije LEN-e.

Međutim, u cijeloj ovoj priči netko je očito zaboravio ključne činjenice. Sandro Sukno je igrač VK Juga pod tzv. prvim ugovorom kojega je Jug zbog iznimno povoljne financijske ponude Pro Recca lani "posudio" na maksimalno tri godine talijanskom klubu. Kako smo saznali, ugovorno je Sandro Sukno mogao najdulje tri sezone igrati za Pro Recco, nakon čega bi se morao vratiti u matični klub na godinu dana, ili u slučaju nepovratka Jugu isplatiti mu odštetu od 60 tisuća eura.

I što Sandro Sukno čini? Njegov otac koji mu je ujedno i manager, a apsurdne li situacije, koji je ujedno i direktor VK Juga, u Londonu pristupa Jugovom najvećem konkurentnu VK Primorju. Sukno, direktor Juga, o tome  nije obavijestio nijednog člana Uprave kluba. S obzirom da je čelništvo Juga tek iz jednog lokalnog medija saznalo da je njihov igrač pristupio Primorju, uz posredovanje oca – managera – direktora VK Juga, sazvan je hitan sastanak Uprave,  neovisno o dočeku zlatnih olimpijaca. Na sastanku se od direktora tražilo objašnjenje no ono što doznajemo, dobili su tek Suknov komentar 'da je u pitanju dobra ponuda', neovisno o svim ugovornim obvezama.

Nakon dočeka u ZL Dubrovnik, neslužbeno se može čuti, kako je Sandro Sukno fizički pred gotovo prepunim autobusom nasrnuo na više članova uže Uprave kluba. Što je toliko isprovociralo mladog Jugaša, nije poznato, no nažalost, ako se ova priča uistinu pokaže točnom, Sukno bi mogao snositi i odgovornost pred nadležnim tijelima.

Sve navijače i simpatizere Juga zanima kako će se Uprava Juga u konačnici postaviti prema obitelji Sukno.

Pročitajte još

WhatsApp od 1.11. neće raditi na nekim mobitelima

Dulist

PREDSJEDNIK JE SREĆKO MUSIĆ Osnovana županijska podružnica Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata

Dulist

Tko je bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija