Aktualno

Šuica: Zračni most je postao problem!

Šuica: Zračni most je postao problem!

U sklopu investicijskog foruma koji se danas održava u hotelu Excelsior, upriličeno je i nekoliko panela.

Na prvom od njih koji se fokusirao na odnos geostrateške pozicije i investicija u županiji, kao i prometnoj infrastrukturi kao preduvjetu razvoja sudjelovali su Damir Novinić, prvi čovjek Agencije za investicije i konkurentnost, Župan DN Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, europarlamentarka i gradska vijećnica Dubravka Šuica, te ravnateljica DUNEA-e Melanija Milić.

Neizježna pitanja bila su ona o Pelješkom mostu i ukidanju linija prema Dubrovniku od strane Croatia-e Airlines.

-Most se mora graditi i apsolutno očekujemo od strane EK da da pozitivno mišljenje – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

-Bilo je dilema oko toga može li Vlada to sama financirati. Ne može, ali se nadamo da će EK dati zeleno svjetlo za most -rekao je Vlahušić.

Govoreći o ukidanju linija od strane CA, Dubravka Šuica je istaknula svoje negodovanje kao građanka, te se nadovezala na projekt Zračnog mosta.
– Gradonačelnik je omogućio projekt zračnog mosta, ali taj projekt sada postaje problem. Taj projekt je podignuo cijenu karata. Ako danas pođete kupiti kartu danas ona košta 2300 kuna – rekla je Šuica.

Na upit o tome zašto se ukidaju kvote za proizvođače struje putem solarnih panela i vjetroelektrana, Novinić je istaknuo kako treba osigurati velika sredstva za kvote.

-To je pet milijardi kuna koje moramo osigurati ili kroz 30 posto skupčlju struju ili negdje drugo u proračunu – rekao je Novinić.

Pročitajte još

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist