Politika

Šuica: Protivimo se ratifikaciji sporazuma s BiH

Oštro se protivimo ratifikaciji sporazuma Tuđman – Izetbegović – istaknula je na konferenciji za medije predsjednica dubrovačkog HDZ-a i predsjednica HDZ-ovog nacionalnog Odbora za vanjsku politiku i europske integracije Dubravka Šuica.

– Ishitreno je i nedovoljno jasno zašto se baš u ovom trenutku ide u ratifikaciju tog sporazuma, prije nego li su se saslušala sva stajališta i uvažila mišljenje tri stručnjaka koji su u četvrtak predstavili svoju najnoviju knjigu na temu granice s BiH. Jakim argumentima su pokazali zbog čega 1999. godine taj sporazum nije ratificiran i zbog čega je predsjednik Tuđman, koji ga je potpisao, odustao od njegovog slanja u sabor – rekla je Šuica.

– Ključni dokument iz 1974. godine je falsifikat nastao od strane Povjerenstva za utvrđivanje granica. Ključni su i Badinterovi kriteriji iz 1992. godine, koji se odnose na granice od 25. lipnja 1991. godine, a koje su postojale i smatrane su granicama i kao takve su prepoznate – izjavila je Šuica.

Gradski vijećnik Antun Kisić apelirao je na najodgovornije, predsjednika Josipovića i premijera Milanovića.

– Josipović, koji je inače profesor prava, ne može reći da su mu neke stvari servirane ili da je bio u zabludi. On može tražiti sjednicu Vlade i Sabora te tražiti da se žurno obustavi postupak ratifikacije. Apeliram i na premijera Milanovića, da se ostavi čitanja Biblije i da se uhvati Ustava RH i drugih propisa koji reguliraju promjene granica, te da sasluša dubrovačku javnost, akademika Vekarića, profesora Ćosića i Nika Kapetanića, koji su različitih političkih opcija, a koji upozoravaju na nastale pogreške – istaknuo je Kisić.

Zatražio je još jednom žurnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika po pitanju ratifikacije, u ime HDZ-a i svoje osobno.

Pročitajte još

‘JA NARAVNO NE IDEM NIGDJE…’ Kunica nije više stonski vijećnik, zamijenit će ga Romano Vukas

Dulist

Ivona Michl vršiteljica dužnosti ravnateljice Dubrovačkih muzeja

Ni koalicijski partneri HDZ-a nisu podržali predložene članove Povjerenstva za ocjenjivanje sportskih programa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija