Aktualno

Šuica preživjela Karamarkovu čistku

Šuica preživjela Karamarkovu čistku

Na večerašnjoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a nije raspušten dubrovački gradski odbor.

Kako doznajemo, raspušteni su GO Lumbarda, Vela Luka, Lastovo, Zažablje i Orebić, odnosno članovi tih odbora stavili su mandate na raspolaganje jer su izgubili vlast.

-O tome se nije ni raspravljalo. To nije bila točka dnevnog reda. Županijski odbor je išao jednom logikom i procedurom, što će biti dalje to će se vidjeti – rekao nam je Teo Andrić, koji je ispred GO sudjelovao na sjednici.

Podsjetimo, prema odluci vrha HDZ-a svi lokalni šefovi i šefice koji su postigli loš rezultat, morali su najkasnije do 26. kolovoza svoje mandate dati na raspolaganje. Kada je riječ o gradovima i općinama, oni svoje mandate daju na raspolaganje županijskim odborima, a ako je riječ o podbačaju na županijskoj razini odgovara se direktno središnjici.
 
Tako se još u kolovoza spominjalo kako će Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik na čelu s Dubravkom Šuicom biti raspušten zbog loših izbornih rezultata, međutim to se nije dogodilo.
 
Vrijedi podsjetiti kako aktualna šefica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica u toj stranci vrši i funkciju podpredsjednice, a također je i HDZ-ova zastupnica u Europarlamentu.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist