Aktualno

Šuica pozvala Sabor: Razgovarajte o snižavanju dobi za glasanje

Šuica pozvala Sabor: Razgovarajte o snižavanju dobi za glasanje

Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, inače bivša dubrovačka gradonačelnica, pozvala je Hrvatski Sabor da u idućem sazivu počnu razgovarati o snižavanju dobi za glasanje, a uoči europskih izbora. Kako piše HRT Šuica je na 78. sjednici Odbora za europske poslove Sabora predstavila plan rada Europske komisije za ovu godinu koja je drugačija od prethodnih jer je ovo posljednja godina rada trenutnog sastava pošto se u lipnju održavaju europski izbori.

Na njima će prvi put u pet zemalja članica glasati i oni sa 16 i 17 godina, rekla je povjerenica za demografiju i demokraciju Šuica pa naglasila da je na to ponosna jer je tijekom Konferencije o budućnosti Europe, puno napora uložila da se čuje i glas mladih ljudi.

Naglasila je kako se demografski problem može riješiti samo kombinacijom lokalne, nacionalne i europske razine te je podsjetila kako je Europska komisija prošle godine predstavila set alata koje bi članice mogle aktivirati u toj sferi.

– Komisija će u zadnjoj godini mandata, između ostalog, donijeti novi europski zakon o svemiru, provoditi strateški dijalog o budućnosti poljoprivrede i inicijativu o biotehnologiji i bioproizvodnji, raditi na pravima djece te predstaviti komunikaciju o utjecaju proširenja Unije na njezino funkcioniranje – kazala je Šuica.

Pročitajte još

[FOTO] SERAY VOLI TRADICIJU Studentica iz Turske u nošnji Dubrovačkog primorja

Nora Di Leo

PROVJERILI SMO Dubrovnik bez podataka o američkim bullyjima XL i stafordima

Marko Džamarija

Cijene u siječnju više za 4,1 posto, najveći porast u restoranima i hotelima

Dulist