Sport

SUDJELUJTE I NAPRAVITE DOBRO DJELO Otvorene su prijave za 14. Dančarski maraton i CRO Cup utrku!

SUDJELUJTE I NAPRAVITE DOBRO DJELO Otvorene su prijave za 14. Dančarski maraton i CRO Cup utrku!

Otvorene su prijave za 14. Dančarski plivački maraton Đuro Kolić, koji je pokrenut kako bi se zadržala uspomena na pok. gospara Đura Kolića, Dančara i našeg uglednog sugrađanina te na njegov legendarni plivački svakodnevni đir po uvali Danče. No, ove godine Dančarski maraton ima i i novitet.
-Pridružit će nam se najbolji hrvatski daljinski plivačice i plivači, budući da smo naš maraton učlanili u Hrvatski savez daljinskog plivanja te nam je za 2022. povjereno organiziranje jedne od utrka serijala Cro Cup (plivački maratoni diljem hrvatske obale), koji će ujedno biti i Veteransko prvenstvo Hrvatske na distanci 5km (3 kruga naše staze). Vjerujem da će svima biti gušt plivati uz najbolje hrvatske daljinske plivačice i plivače – navode organizatori, Udruga daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru ‘Danče’.
Osim za 14. maraton ‘Đuro Kolić’ otvorene su tako i prijave za Cro Cup utrku ‘Open water swimming Dubrovnik’ 2022. koja je ujedno i Veteransko prvenstvo Hrvatske na distanci 5000m za ovu godinu, odlukom Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.
Dančarski plivački maraton te Cro cup utrka će se održati istovremeno, sa zajedničkim startom iz mora, u subotu, 27. Kolovoza u 9 sati. .
Dančari posebno ističu kako će maraton imati i humanitarnu crtu.
– Vjerujemo da znate da je početkom srpnja ove godine područje Rasline i Zatona zadesio katastrofalan požar u kojemu je stradalo dvadesetak kuća, na sreću nije bilo ljudskih žrtava. Mi, Dančari, organizatori maratona, smo odlučili pomoći našim sportskim prijateljima iz Društva sportske rekreacije Raslina, organizatorima bratskog Plivačkog maratona Raslina. Za vrijeme trajanja plivačkog maratona na Dančama 27. kolovoza 2022. će se nalaziti kutija za dobrotvorne priloge u koju ćete moći ubaciti novac koji ćemo uplatiti za pomoć Raslini.Također, svaki iznos uplaćen povrh svoje kotizacije za utrku koja odaberete, smatrat će se donacijom i sigurno biti uplaćen u istu svrhu kao i novci iz kutije.
Sav prikupljeni iznos iz kutije, kao i od donacija uplaćenih preko računa će biti javno objavljen nakon završetka akcije. Tom iznosu će naša Udruga daljinskog plivanja i sportske rekreacije na moru ‘Danče’ dodati svoju donaciju te će soldi biti poslani u provjerene ruke odgovornih osoba u DSR “Raslina”, da bi se doista mogli iskoristiti za obnovu kuća i/li nadoknadu druge materijalne štete posebno onih najpotrebnijih stanovnika Rasline, za što ga i skupljamo – napominju Dančari.

Ove će se godine ponovno održati dječja utrka. Njen će start biti kao i prethodnih godina, oko 11 sati

Propozicije svih utrka možete pronaći ovdje, kao i link za prijave, koje će, napominju Dančari, biti moguće obaviti samo i isključivo online.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist