Hrvatska

SUDJELUJE I DUBROVAČKI TZ Na kongresnoj burzi u Ljubljani najveći interes za Hrvatskom iz Slovenije i Mađarske

SUDJELUJE I DUBROVAČKI TZ Na kongresnoj burzi u Ljubljani najveći interes za Hrvatskom iz Slovenije i Mađarske

Hrvatska turistička zajednica i ove godine predstavlja hrvatsku ponudu poslovnog turizma, odnosno MICE segmenta na kongresnoj burzi Conventa, koja se uživo održava od 23. do 25. kolovoza u Ljubljani. Na kongresnoj burzi sudjeluje 92 izlagača iz 17 zemalja, a uz Kongresni odjel HTZ-a na burzi od hrvatskih subjekata sudjeluju i kongresni odjeli turističkih zajednica gradova Zagreb i Dubrovnik te šest tvrtki među kojima su Croatia Airlines, Plava Laguna d.d., Wine & Heritage Hotel Roxanich, Kempinski Hotel Adriatic, Le Meridien Lav i AC Hotel Split.

-Ovogodišnja burza je 14. po redu, a do sada se profilirala kao jedno od najvažnijih mjesta za stvaranje novih kontakata i dodatnih vrijednosti za sve sudionike usmjerene na MICE turizam. Naši ciljevi na Conventi uključuju promociju i pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne i atraktivne destinacije za poslovna putovanja, odnosno na ovaj način doprinosimo daljnjem jačanju i razvoju MICE segmenta u Hrvatskoj. Povratne informacije s burze su vrlo dobre, naš je Kongresni odjel odradio više od 30 sastanaka čime je potvrđen velik interes za hrvatskim destinacijama – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako je MICE turizam izuzetno važan za poticanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone.

Također, dodajmo kako je na Conventi i Bruno Bonifačić, direktor Predstavništva HTZ-a u Ljubljani, dok je preko Hosted Buyers programa na burzi prisutno i 145 kupaca iz 33 zemlje. Kada govorimo o Hrvatskoj, najveći interes za našom zemljom izražen je s tržišta u okruženju, poput Slovenije i Mađarske i to upravo zbog blizine tržišta te mogućnosti korištenja cestovnih pravaca u slučaju putovanja većih korporativnih grupa.

Kongresne burze najvažnije su okupljalište međunarodne kongresne i incentiv ponude i potražnje kao i specijaliziranih medija te su namijenjeni poslovnoj klijenteli. Organizatori kongresnih burzi osiguravaju izlagačima sastanke s visoko kvalitetnim kupcima kroz poseban „Hosted Buyers“ program gdje o svom trošku dovode na burze najznačajnije kupce, predstavnike medija, korporacija i asocijacija.

Conventa se inače tradicionalno održava u siječnju, no zbog COVID situacije je odgođena za kolovoz ove godine. Slijedeće godine burza će se ponovno održavati u zimskom terminu, odnosno od 1. do 2. veljače 2023.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist