Hrvatska

SUDJELUJE I DUBROVAČKI TZ Na kongresnoj burzi u Ljubljani najveći interes za Hrvatskom iz Slovenije i Mađarske

HTZ conventa ljubljana 2

Hrvatska turistička zajednica i ove godine predstavlja hrvatsku ponudu poslovnog turizma, odnosno MICE segmenta na kongresnoj burzi Conventa, koja se uživo održava od 23. do 25. kolovoza u Ljubljani. Na kongresnoj burzi sudjeluje 92 izlagača iz 17 zemalja, a uz Kongresni odjel HTZ-a na burzi od hrvatskih subjekata sudjeluju i kongresni odjeli turističkih zajednica gradova Zagreb i Dubrovnik te šest tvrtki među kojima su Croatia Airlines, Plava Laguna d.d., Wine & Heritage Hotel Roxanich, Kempinski Hotel Adriatic, Le Meridien Lav i AC Hotel Split.

-Ovogodišnja burza je 14. po redu, a do sada se profilirala kao jedno od najvažnijih mjesta za stvaranje novih kontakata i dodatnih vrijednosti za sve sudionike usmjerene na MICE turizam. Naši ciljevi na Conventi uključuju promociju i pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne i atraktivne destinacije za poslovna putovanja, odnosno na ovaj način doprinosimo daljnjem jačanju i razvoju MICE segmenta u Hrvatskoj. Povratne informacije s burze su vrlo dobre, naš je Kongresni odjel odradio više od 30 sastanaka čime je potvrđen velik interes za hrvatskim destinacijama – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako je MICE turizam izuzetno važan za poticanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone.

Također, dodajmo kako je na Conventi i Bruno Bonifačić, direktor Predstavništva HTZ-a u Ljubljani, dok je preko Hosted Buyers programa na burzi prisutno i 145 kupaca iz 33 zemlje. Kada govorimo o Hrvatskoj, najveći interes za našom zemljom izražen je s tržišta u okruženju, poput Slovenije i Mađarske i to upravo zbog blizine tržišta te mogućnosti korištenja cestovnih pravaca u slučaju putovanja većih korporativnih grupa.

Kongresne burze najvažnije su okupljalište međunarodne kongresne i incentiv ponude i potražnje kao i specijaliziranih medija te su namijenjeni poslovnoj klijenteli. Organizatori kongresnih burzi osiguravaju izlagačima sastanke s visoko kvalitetnim kupcima kroz poseban „Hosted Buyers“ program gdje o svom trošku dovode na burze najznačajnije kupce, predstavnike medija, korporacija i asocijacija.

Conventa se inače tradicionalno održava u siječnju, no zbog COVID situacije je odgođena za kolovoz ove godine. Slijedeće godine burza će se ponovno održavati u zimskom terminu, odnosno od 1. do 2. veljače 2023.

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

HRT uveo cjelogodišnju pristojbu: Iznajmljivači apartmana nezadovoljni novom odlukom

Dulist

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist