Kultura

Subotnji đir Gradom stopama umjetnika 20. stoljeća

Subotnje popodne zaljubljenici u umjetnost i Grad iskoristili su za šetnju gradom uz stručno vodstvo kustosice Jelene Tamindžija, ujedno i licencirane vodičke.

Drugo je to stručno vodstvo pod nazivom “Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru”, koje Umjetnička galerija Dubrovnik organizira u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala.

Vođenja uključuju razgled ostvarenja modernih umjetnika s kraja i početka 20. stoljeća i njihovo djelovanje u Dubrovniku, bilo da gradu pripadaju svojim rođenjem ili su se svojim likovnim djelovanjem istaknuli. Vodstvo uključuje sljedeće lokacije: Atelje Đuro Pulitika, Meštrovićev kip Marina Držića, Bukovčev oslikani svod kazališta, i Meštrovićevo revolucionarno likovno djelovanje u gradu, Rendićev kip Ivana Gundulića i povijest naručivanja spomenika javnim ličnostima u Dubrovniku, vitraji Iva Dulčića na crkvi sv. Vlaha i povijest crkve, Stradun kao inspiracija umjetnicima.

Vodstvo se završilo u Pilama gdje se detaljnije objasnio projekt Meštrovićeve transformacije ulaza u Pila i poznate skalinate u Pilama i Posatu.

Pročitajte još

‘PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE’ Tomica Kristić otkrio kako mu je Dubrovnik ‘zaradio’ besplatno sedmodnevno noćenje u dalekom Mjanmaru

Dulist

OZVUČENI LISTOPAD U ARL Manja Ristić & Mark Vernon: Improvizacija dvoglavog čudovišta

Dulist

‘Na putu bez povratka’ Dušana Kalogjere premošćuje jezične prepreke našijenaca u svijetu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija