Kultura

OĐE, OĐE… Dubrovački glumci pjesmom nazdravili dolazak Božića

Dubrovački glumci Srđana Šimunović i Marjan Nejašmić Banić jutros su u kazališnom foyeru KMD-a zapjevali kolendu i razveselili kolege u susret idućem tjednu i Božiću. Kako ona zvuči u njihovoj interpretaciji, možete pogledati u videu dolje.

Također, večeras je na rasporedu posljednja izvedba u 2020. godini na repertoaru Kazališta Marina Držića. “Svinje” s početkom u 20 sati.
Komad u režiji Hrvoja Korbara prema tekstu Tomislava Zajeca prati radnju oko dvije sestre – Ibru i Male Ibru, koje dane krate gojeći svinje na farmi jednako posvećeno kao što otimaju i ubijaju profesore iz grada koji se iznova pokazuju nedostatnima za dijapazon interesa mlađe sestre. Komad je groteskan i crnohumorni perpetum mobile, a u predstavi igraju Izmira Brautović i Marija Šegvić.

Pročitajte još

UZ FILM ATILLE AKSOJA ‘Brodovi’ Tajme Guzin ‘zaplovili’ u foyeru Kazališta

IVANA JELAČA O PROJEKTU MUZA KOJI VRAĆA U ŽIVOT DUBROVAČKE LJETNIKOVCE: Kreativni proces trajao je punih godinu dana i doveo nas je do neočekivanog

Dulist

‘Služavke i gospođe’ Milana Milišića u Lerovom ‘Čitanju Grada’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija