Grad

Studenti Tena, Matko i Baldo osvojili nagrade za najbolje izrađene web stranice

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum i predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić dodijelili su nagrade i pohvalnice studentima Odjela za elektrotehniku i računarstvo koji su sudjelovali u projektu WebPoSt – izrada web-stranica za poduzetnike.

Prvo mjesto osvojio je student Matko Tepšić za tvrtku Fair sea trade d.o.o., drugo mjesto student Baldo Valjalo za Malonogometni klub „Dunave“, a treće mjesto studentica Tena Živković za tvrtke Vidi Grupa d.o.o. i Baseline j.d.o.o.

Mihaela Kristić za tri stranice za tvrtke Spirit of Dalmatia d.o.o., Good travel d.o.o. i Bakus vina j.d.o.o., Dario Demonjić za dvije web stranice tvrtkama Portela d.o.o. i Dubrovnik property service d.o.o., Kristina Rukavina za dvije stranice tvrtkama Mioca d.o.o. i Fioris j.d.o.o., Anamaria Jelača za obrt Idea Lab, Pero Sršen za firmu Mini Brum d.o.o. te Ivan Sentić za dvije stranice za Buffet Škola i Urban Hill d.o.o. dobili su pohvalnice.

Rektor Burum čestitao je studentima na uspješnom sudjelovanju u projektu dodavši kako im je ovo potencijalno vrlo važan korak za snalaženje na tržištu rada već tijekom studija, a predsjednica Županijske gospodarske komore Trojić izrazila je ponos što ovaj projekt traje već devet godina i pravi je primjer sjajne suradnje među institucijama u društvenoj zajednici. Trojić je istaknula kako je u tih devet godina izrađeno više od 160 web-stranica malim poduzetnicima i udrugama.
Studentske radove ocjenjivalo je povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, HGK – ŽK Dubrovnik i poduzetničkog sektora. HGK – ŽK Dubrovnik osigurala je poklon pakete trojici najbolje ocjenjenih.b

Suradnja na projektu WebPoSt Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatske gospodarske komore u Dubrovniku započela je akademske 2012./2013., te traje punih 9 godina uz veliki interes malih poslovnih subjekata. Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta izradili su web-stranice malim poduzetnicima (do tri zaposlena) i udrugama te su na taj način svoje teorijsko znanje primijenili u praksi, a mali su poduzetnici i udruge besplatno dobili web-stranicu za prezentaciju svojeg poslovanja. I ovogodišnje iskustvo na projektu WebPoSt pokazalo je da ovakav način suradnje pomaže u digitalizaciji poslovnih subjekata te afirmaciji studenata u poslovnom svijetu, a interes poduzetnika iz godine u godinu je velik.

Pročitajte još

Novih 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava za Grad Dubrovnik

Dulist

UPUĆEN JAVNI POZIV SVIM ŠKOLAMA U studenom se dodjeljuje novo godišnje priznanje ‘Imperijal’

Dulist

‘Ne možemo cijeli hrvatski turizam gledati kroz prizmu Istre. Dubrovnik je u znatno drukčijem položaju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija