HrvatskaUrednički izbor

STUDENTI GA ‘IZREŠETALI’ PITANJIMA Milanović u New Yorku izjavio da se slavenski jezik u Dubrovniku priča oko 400 godina

STUDENTI GA 'IZREŠETALI' PITANJIMA Milanović u New Yorku izjavio da se slavenski jezik u Dubrovniku priča oko 400 godina

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je boravio u New Yorku, a tamo je gostovao na uglednom sveučilištu Columbia University u sklopu programa World leaders forum pri čemu su mu i studenti postavljali pitanja, prenose 24sata.hr.

Među njima bio je i student iz Dubrovnika koji se predstavio kao Luka. Predsjedniku je postavio pitanje na engleskom jeziku, ali Milanović ga je odmah pitao odakle stiže. Student Luka pitao je kako se Milanovićeva politika u globalu odražava na mlade pošto je u hrvatskom društvu prisutna svojevrsna bipolarizacija pri čemu su starije generacije istraumatizirane Domovinskim ratom i pretežno su konzervativno orijentirane.

Milanović je tada pred kamerama objašnjavao povijest Dubrovnika kazujući kako je Ragusa talijansko ime za taj drevni grad, ali da je to grad s hrvatskim korpusom i slavenskim jezikom koji se tamo priča oko 400 godina.

– Luka ti kažeš da su starije generacije konzervativne, ja se s tim ne bih složio. Kad sam bio u svom političkom aktivizmu bio sam okružen ljudima u srednjim godinama i tada smo imali socijaldemokratska načela – kazao je Milanović naglasivši da postoji razlika u gledanju na konzervativizam u Hrvatskoj, Engleskoj i Americi.

Čitav članak možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

[SPECIJAL] U podcastu ‘S Barbarom’ Krešimir Macan prognozira izborne rezultate. Jesu li 63 mandata nedostižna HDZ-u?

Barbara Đurasović

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist