Grad

STRUKA I POLITIKA Zbog prozivki za pogodovanje investitorima Franković najavio okrugli stol

STRUKA I POLITIKA Zbog prozivki za pogodovanje investitorima Franković najavio okrugli stol

Gradonačelnik Mato Franković odlučio je organizirati okrugli stol sa strukom i oporbom na temu prostornog planiranja. Sve zbog toga što se sve češće može čuti kako gradska uprava pogoduje investitorima.

-Posljednjih tjedana, ali i mjeseci nerijetko možete čuti kad netko gradi novu zgradu kako gradska uprava pogoduje investitorima. Vrlo rijetko ili gotovo nikad čujete kako gradska uprava mora raditi sukladno zakonu i sukladno prostorno planskim dokumentima koji su definirali građevinske zone prije desetak i više godina – ističe gradonačlenik u svojoj objavi na Facebooku.

-Iz svih navedenih razloga odlučio sam organizirati okrugli stol na kojem će sudjelovati stručne osobe iz grada Dubrovnika, odjel za izdavanje dozvola, odjel za urbanizam, pozvat ćemo komoru inženjera građevinarstva, Društvo arhitekata, ali i dubrovačku oporbu za koju vjerujem kako će imati hrabrosti odazvati se pozivu i dijalogom sa svim stručnim osobama u ovom Gradu raščlaniti što to gradska uprava može, kako i na koji način postupiti u nekoliko različitih scenarija koji su se dogodili u posljednjih 5 godina. Okrugli stol ćemo organizirati idući tjedan u ljetnikovcu Bunić Kaboga i na istu će biti pozvani predstavnici medija – napisao je Mato Franković.

Fotografija je ilustrativne naravi

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist