Grad

STRUKA I POLITIKA Zbog prozivki za pogodovanje investitorima Franković najavio okrugli stol

Gradonačelnik Mato Franković odlučio je organizirati okrugli stol sa strukom i oporbom na temu prostornog planiranja. Sve zbog toga što se sve češće može čuti kako gradska uprava pogoduje investitorima.

-Posljednjih tjedana, ali i mjeseci nerijetko možete čuti kad netko gradi novu zgradu kako gradska uprava pogoduje investitorima. Vrlo rijetko ili gotovo nikad čujete kako gradska uprava mora raditi sukladno zakonu i sukladno prostorno planskim dokumentima koji su definirali građevinske zone prije desetak i više godina – ističe gradonačlenik u svojoj objavi na Facebooku.

-Iz svih navedenih razloga odlučio sam organizirati okrugli stol na kojem će sudjelovati stručne osobe iz grada Dubrovnika, odjel za izdavanje dozvola, odjel za urbanizam, pozvat ćemo komoru inženjera građevinarstva, Društvo arhitekata, ali i dubrovačku oporbu za koju vjerujem kako će imati hrabrosti odazvati se pozivu i dijalogom sa svim stručnim osobama u ovom Gradu raščlaniti što to gradska uprava može, kako i na koji način postupiti u nekoliko različitih scenarija koji su se dogodili u posljednjih 5 godina. Okrugli stol ćemo organizirati idući tjedan u ljetnikovcu Bunić Kaboga i na istu će biti pozvani predstavnici medija – napisao je Mato Franković.

Fotografija je ilustrativne naravi

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija