Županija

‘STRPLJENJA’ Radovi na Zvekovici gotovi do sredine travnja

'STRPLJENJA' Radovi na Zvekovici gotovi do sredine travnja

Put nas je i za ovaj broj odveo u Cavtat, ponovo na poziv čitatleja i ponovo zbog radova koji su u tijeku. Naime, DuList je pisao i prije nekoliko mjeseci o postavljanjima cijevi koja bi konačno trebala dovesti kanalizaciju u svaku kuću na Zvekovici i cavtatskim naseljima, što je predstavljeno kao projekt od nužnosti. Kakva je situacija danas?

Nakon što nam je prošle godine odgovorio kako ne može on’ ušikavati Cavtaćane dok ne zaspu’, načelnik Luka Korda i ovaj put odgovorio je u ‘svojoj maniri’.
-Moraju se Cavtaćani malo strpiti. Ako ne žele imati kanalizaciju, onda – u redu. Što se reče, ne može se imati i jare i pare. Bit će uskoro gotovo, ide sve u rokovima, a to je najbitnije – kratko će Korda, dodavši kako će se radovi i nastaviti i nakon roka, no oni koji neće smetati turističkom prometu i slično.

Sve gotovo do 15. travnja
Nešto rječitiji bio je njegov zamjenik Božo Lasić, pojašnjavajući kad su gotovi radovi i kolika je njihova ukupna vrijednost.
– Radovi bi trebali biti završeni 15. travnja. Takav je plan, a mislim da će e to i ispoštovati. Radi se o radovima za kanalizaciju na Zvekovici, vrlo važnoj i vrijednoj investiciji, jer kanalizacija na Zvekovici je velika stvar. Apeliram na stanovnike da se strpe mjesec, dva, tri, da bi se učinilo nešto što će kasnije biti desetljećima kvalitetno – ističe Lasić, dodavši i to kako mora prizati da, unatoč tome što je ljudima koji žive blizu mjesta gdje se radi, mu se nitko nije žalio.
– Hvala Bogu da je tako. Ali što ćete, nisu svi zadovoljni – kaže Lasić, koji je ukratko odgovorio i na drugo pitanje: ‘A što je s pristupom školi?’

-Vjerojatno ćemo kroz idućih 10 do 15 dana sve završiti, konketno – afsfaltirati. Gore je bio veliki problem sa svjetlovodnim kabelom. Trebali smo napraviti projekt, iskomunicirati sve, uključujući i njegovo premještenje, pa to napraviti, pa sad napraviti i spoj za kanalizaciju. Sve to je poprilično skupo, a kabel se stavljao svukuda, pa sad imamo problem s time. No, rješavamo ga – kaže Lasić, ističući još jednom kako se Općina Konavle drži rokova te kako su zadovoljni time.

-Glavno spajanje će biti završeno, a osim toga radit ćemo i još priključaka. Čeka nas njih oko 200. To će se raditi postepeno, ali ide sve svojim tijekom. Molimo ljude da budu strpljivi – kaže Lasić koji je ponovio i cijenu projekta. Radi se o 4,5 do 5 milijuna kuna, povučenih stopostotno iz IPARD projekta. Tako će svaka kuća na Zvekovici, isticali su iz Općine još i prije, biti s priključkom za kanalizaciju.
Podsjetimo, prošle godine radilo se do 1. lipnja, a u toj fazi se došlo do državne ceste, a radovi su nastavljeni u listopadu. Prekid je bio nužan zbog gužve, sezone i prometnih čepova.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist