Sport

STRELJAŠTVO ‘Dragovoljke’ odlične na Prvenstvu Hrvatske

STRELJAŠTVO 'Dragovoljke' odlične na Prvenstvu Hrvatske

Kadetkinje Streljačkog kluba Dragovoljac ostvarile su sjajne rezultate na Prvenstvu Hrvatske u serijskoj zračnoj pušci na 10 metara, održanom proteklog vikenda u Zagrebu.

-Sudjelujemo na Prvenstvu treći put zaredom, a ove godine ostvarili smo najbolje rezultate – pohvalili su se iz SD Dragovoljca.

Andrea Kunić je u svom premijernom nastupu na kadetskim prvenstvima ‘upucala’ 163 kruga, u okviru svojih mogućnosti i rezultata koje postiže na treninzima. Tea Čvrljak, kojoj je ovo drugo kadetsko prvenstvo, imala je odličan nastup ostvarivši 172 kruga, što nudi optimizam da u iduće tri kadetske godine može postići još bolje rezultate te se možda nadati i nastupima u finalu.

Ivi Radić ovo je bio drugi te ujedno posljednji nastup u kadetskoj konkurenciji (nastupala je dvaput i kao juniorka). Unatoč nadama nje i njenog trenera Marija Zdraulića, koji su odradili posebne pripreme za nastup u finalu, s pogođena 183 kruga Iva nije ostvarila cilj koji je sebi zadala. Nedostajala su joj za finale samo tri kruga!

Dragovoljke su na prvenstvu nastupile i u ekipnoj konkurenciji, zauzevši na kraju 9. mjesto u konkurenciji 12 klubova.
-Ne tako dobar ekipni rezultat, međutim zadovoljni smo s obzirom da su bile bolje od SD Dalmacijacement iz Solina te bi se tako moglo reći da su najbolja ekipa Dalmacije – ističu iz kluba.

Inače, na natjecanju je sudjelovalo 70 strijelaca te 66 streljačica.

Ovom vrijedi dodati kako su Srđan Čvrljak i Mario Zdraulić kao predstavnici SD Dragovoljca i Županijskog streljačkog saveza DNŽ nazočili redovnoj skupštini Hrvatskog streljačkog saveza koja se održala 29. travnja u Zagrebu. Kako ističu, bilo je zanimljivo i uzbudljivo sudjelovati u radu Saveza, a pogotovo biti dio programa dodjele nagrada najboljim hrvatskim strijelcima.

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist