Aktualno

Štrajk u Libertasu još ovog petka?

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je još prošlog tjedna odluku po pitanju štrajka u gradskom poduzeću Libertas i to u korist Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, sindikalne podružnice Libertas.

Iako je donošenje presude potrajalo zbog preopterećenosti suca izvjestitelja drugim predmetima, to znači da radnici Libertasa, zakonski mogu u štrajk koji je najavljen još ove veljače. Odluku o tome Štrajkački odbor trebao bi donijeti nakon sastanka s direktorom Đurom Deranjom vezano za novi Kolektivni ugovor, koji će se održati ovog četvrtka.

– Odluka će se o štrajku donijeti ovog tjedna. U četvrtak u 14 sati imamo sastanak s direktorom Đurom Deranjom kojemu smo predali novi prijedlog Kolektivnog ugovora. Sve ovisi o tom sastanku. Ako on bude negativan, štrajk je moguć još u petak – istaknuo je sindikalni povjerenik Baldo Kovačević. dodavši kako je za najavu štrajka potrebno 12 do 24 sati, s obzirom da nije potrebno održati proces mirenja, jer se on održao u veljači i nije uspio.

No, to nije jedini problem koji posljednjih mjeseci muči Libertas. Prošlog tjedna ponovno se aktualiziralo i pitanje konavoskih linija. Podsjetimo, Općina Konavle u srijedu  4. travnja od gradskog poduzeća Libertas dobila obavijest da se od 1. svibnja ukidaju tri konavoske linije Cavtat – Vodovađa, Cavtat  – Vitaljina i Cavtat-Duba, a razlog je ne prihvaćanje aneksa ugovora od strane Općine Konavle prema kojem bi se subvencija povećala sa 2,5 milijuna na 3, 7 milijuna kuna.

Sutra u 9 sati, doznajemo, najavljen je i sastanak na temu ukidanja konavoskih linija i to između Uprave Libertasa, gradonačelnika Andra Vlahušića i predsjednika NO Pera Vićana sa načelnicima Općina Konavle i Župa dubrovačka i predstavnicima Radničkog vijeća Libertasa.

Pročitajte još

BRAVO ZA VRIJEDNE SNIJEŽNIČARE Novi imidž Male Petke

Dulist

Ako idete na autobusni, ostavite otvorenu ombrelu!

Dulist

UTD Ragusu ‘pritišću’ kamate, uzima pozajmicu iz gradske blagajne

Dulist