Sport

[STRADUN U PLAVOM ZA DORIS BENDER] Utrka građana u kojoj se trči – srcem!

Polumaraton DUMotion Cilj 2

Najbrojnija i najzabavnija. Plemenitog cilja. Veliko srce Dubrovnika. To je Utrka građana 5K! Ove godine, cilj joj je osobito plemenit – Stradun je u plavoj boji za Doris Bender, a humantitarnu utrku poveo je – Nevio Krešić. Samo pet minuta prije, u velikom Polumaratonu, startao je i naš Ante Kolundžija. Doista, prekrasdni prizori gdje se – trči srcem…

Naša lavica Doris je, podsjetimo, zbog plućne bolesti na bolničkom liječenju više od dvije godine i to kao jedini ovakav slučaj u Hrvatskoj. Plućna funkcija od samo 25 posto, najteži oblik astme, epilepsija, dijabetes i niz drugih dijagnoza pretvorili su bezbrižni studentski život nekadašnje sportašice u stalnu borbu za dah, u gotovo potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta. Zato danas drugi trče za nju…

Veliko srce Dubrovnika ove godine kuca za Doris te je cilj petkilometarske utrke prikupiti sredstva koja će joj pomoći u nastavku njene borbe i pokazati joj da u toj borbi nije sama.

Osim humanitarnog – najvažnijeg – naglaska, najbrojnija utrka Du Motiona sa panoramskom stazom namijenom uživanju, prava je gradska predstava u kojoj podjednako uživaju sve generacije, i rekreativci i početnici. Pet kilometara svi kao jedan.

To je Dubrovnik u pokretu, kojeg je ove nedjelje objektivom zabilježio naš Zvone, a vi svakako u vezanoj vijesti pogledajte veliku utrku koja je startala pet minuta prije. Sportski spektakl!

Pročitajte još

EURO 2024. Kako Hrvatska može dalje?

Dulist

LUDNICA U HAMBURGU! Nakon neizvjesne borbe, Albanija šokirala Vatrene u 95. minuti

Andrea Tomurad

KAKAV PREOKRET! Hrvatska preuzela vodstvo protiv Albanije

Dulist