Kultura

STRADUN CLASSIC Što nas očekuje u travanjskoj završnici festivala?

Završnica travanjskog ciklusa festivala Stradun Classic koji se održava prvi put ove godine, bit će u danas u Franjevačkoj crkvi s početkom u 20 sati.

Na koncertu komorne glazbe nastupit će renomirani europski glazbenici violinist Daniel Rowland, čelistica Maja Bogdanović, kontrabasist Zoran Marković, fagotist Pieter Nuytten, hornist Boštjan Lipovšek i klarinetistica Marija Pavlović, zajedno s članovima Dubrovačkog simfonijskog orkestra, violinisticom Đanom Kahriman i violistom Šimunom Končićem.

Komorni sastav kojeg čine vrsni glazbenici izvest će djelo R. Straussa Till Eulenspiegels Einmal Anders! op. 28, te Shubertov Oktet u F duru.

Pojedine glazbenike dubrovačka je publika već imala priliku čuti na ranijim koncertima Stradun Classica, dok ćemo neke od njih čuti po prvi put u Dubrovniku. Među njima je i Daniel Rowland, nizozemsko-engleski violinist i ljubitelj komorne glazbe, prva violina renomiranog Brodsky kvarteta s kojim je snimio brojne CD-ove, ujedno i profesor na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu. Također, tu je i jedna od vodećih svjetskih čelistica Maja Bogdanović iza koje je već recital u Carnegie Hallu, nastupi s vodećim svjetskim orkestrima poput Berlinske filharmonije, Tokijske filharmonije te brojne nagrade. Na koncertu će nastupiti i Zoran Marković, profesor na Glazbenoj akademiji u Ljubljani i na profesor na međunarodnim ljetnim akademijama glazbe u Austriji, Italiji, Nizozemskoj, Engleskoj, Finskoj i Njemačkoj.

Ulaznice su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

KONAVOSKI VEZ Izložba ‘Konavoski kaleidoskop’ u Zavičajnom muzeju Konavala

Dulist

IZLOŽBA UZ OBLJETNICU ROĐENJA ĐURA PULITIKE ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

U PONEDJELJAK Tradicionalni koncert u povodu Dana dubrovačkih branitelja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija