Kultura

STRADUN CLASSIC Što nas očekuje u travanjskoj završnici festivala?

STRADUN CLASSIC Što nas očekuje u travanjskoj završnici festivala?

Završnica travanjskog ciklusa festivala Stradun Classic koji se održava prvi put ove godine, bit će u danas u Franjevačkoj crkvi s početkom u 20 sati.

Na koncertu komorne glazbe nastupit će renomirani europski glazbenici violinist Daniel Rowland, čelistica Maja Bogdanović, kontrabasist Zoran Marković, fagotist Pieter Nuytten, hornist Boštjan Lipovšek i klarinetistica Marija Pavlović, zajedno s članovima Dubrovačkog simfonijskog orkestra, violinisticom Đanom Kahriman i violistom Šimunom Končićem.

Komorni sastav kojeg čine vrsni glazbenici izvest će djelo R. Straussa Till Eulenspiegels Einmal Anders! op. 28, te Shubertov Oktet u F duru.

Pojedine glazbenike dubrovačka je publika već imala priliku čuti na ranijim koncertima Stradun Classica, dok ćemo neke od njih čuti po prvi put u Dubrovniku. Među njima je i Daniel Rowland, nizozemsko-engleski violinist i ljubitelj komorne glazbe, prva violina renomiranog Brodsky kvarteta s kojim je snimio brojne CD-ove, ujedno i profesor na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu. Također, tu je i jedna od vodećih svjetskih čelistica Maja Bogdanović iza koje je već recital u Carnegie Hallu, nastupi s vodećim svjetskim orkestrima poput Berlinske filharmonije, Tokijske filharmonije te brojne nagrade. Na koncertu će nastupiti i Zoran Marković, profesor na Glazbenoj akademiji u Ljubljani i na profesor na međunarodnim ljetnim akademijama glazbe u Austriji, Italiji, Nizozemskoj, Engleskoj, Finskoj i Njemačkoj.

Ulaznice su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist