Kultura

HNK OSIJEK Nakon uspjeha ‘Trubadura’, Robert Bošković s najvećim ansamblom i scenografijom sprema novi hit

HNK OSIJEK Nakon uspjeha 'Trubadura', Robert Bošković s najvećim ansamblom i scenografijom sprema novi hit

Intendant Hrvatskog narodnog kazališta Osijek Božidar Šnajder nedavno je za nacionalne medije izjavio kako je ova kazališna kuća došla na sami vrh te da će tamo – i ostati.

Svakako, velikim dijelom za to je zaslužan dubrovački redatelj Robert Bošković, koji nakon velikog hita ‘Trubadur’ na scenu postavlja operetu ‘Kod bijelog konja’, čija će se premijera održati već ovog petka, 13. travnja, u 20 sati.

Novi hit Robija Boškovića definitivno obuhvaća najveći ansambl i najveću scenografiju HNK Osijek – iznimna opereta u tri čina okuplja izvrsni tim ljudi, a kako nam je rekao Robi, pripreme su u punom jeku, nervoze ima, no one pozitivne. Na njemu je i velika odgovornost, s kojom se, kaže, dobro nosi. Naime, nakon što je opera ‘Trubadur’ ostvarila sjajan uspjeh kod osječke publike uprava HNK Osijek odlučila je upravo dubrovačkom redatelju dodijeliti još jedan zahtjevan projekt.

– Jako sam ponosam na cijeli ansambl, veselimo se novoj premijeri – istaknuo nam je naš vrijedni redatelj. Maestralni dirigent je Mladen Tutavac, asistent Boškoviću Vedran Komerički, kostimografkinja je također ‘naše gore list’, vrijedna Duška Nešić Dražić, a koreograf Dejan Jakovljević.

O opereti: Radnja se događa 1930.-tih u kupališnom mjestašcu St. Wolfgang na Wolfgang jezeru, pokraj Salzkammergut, Austrija. U opereti sudjeluju solisti, zbor, orkestar i Plesna skupina HNK u Osijeku i studenti Umjetničke akademije u Osijeku.

U fotogaleriji našeg talentiranog redatelja pogledajte kako teku pripreme za još jedan veliki kazališni hit!

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist