Hrvatska

Stonska obilaznica još se čeka, iz Hrvatskih cesta otkrivaju kad bi sve moglo biti spremno

Stonska obilaznica još se čeka, iz Hrvatskih cesta otkrivaju kad bi sve moglo biti spremno

Na krajnjem jugu Hrvatske se turistička sezona polako približava i kreću gužve. Pojačan promet već bilježe na Pelješkom mostu, no Stonska obilaznica još nije gotova. Od otvaranja do danas, Pelješkim mostom prošlo je nešto više od milijun i 420 tisuća vozila. I danas su na Pelješcu brojni domaći gosti kojima je most približio jug Hrvatske, prenosi Dnevnik.hr.
Sada sav promet s Pelješkog mosta ide kroz Ston, što ljeti stvara gužve i pritisak, no to bi uskoro trebalo biti gotovo. Otvaranje Stonske obilaznice bilo je najavljeno za prije Uskrsa, no to se nije dogodilo. Ipak, iz HC-se nadaju kako će sve biti spremno za 20. travnja.
‘U tijeku su radovi na otklanjanju uočenih nepravilnosti, to očekujemo da bi trebalo biti gotovo tijekom idućeg tjedna. U tijeku su isto tako i testiranja sigurnosnih sustava u tunelima. Nakon toga ćemo krenuti u proceduru za izdavanje uporabne dozvole – rekao je Ivica Tutman iz Hrvatskih cesta.
Otvaranje Stonske obilaznice značit će i kraj projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, a jug Hrvatske trebao bi spremno dočekati turističku sezonu.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist