Sport

STOLNI TENIS Pobijedili favoriti

Milo Stražičić

Završilo je 15. kolo stolnoteniskog prvenstva grada, pri čemu su u 1 A lizi dvije utakmice završile očekivano, pobjedama favorita.

Ekipa Marinkolora je pobjedila ekipu Dr Čolić rezultatom 6 : 4 gdje je bod visio do zadnje utakmice parova koju je ovaj puta ekipa Marinkolora predvođena najboljim igračem lige Markom Venierom zasluženo dobila i pobjedila.

Utakmica između ekipa Dubrovnika i Umjetnika nije puno značila niti jednoj ekipi jer su obje napustile 1 A ligu, pri čemu je Ekipa Dubrovnika zasluženo pobjedila jer ekipa Umjetnika nije nastupila sa najjačim sastavom.

Susret između ekipa Kliševo i OŠ Cavtat-Konavljanin uvijek je bio derbi i gotovo nikad se nije znalo unaprijed kako će završiti, kao i ovaj puta. Ekipa OŠ Cavtat-Konavljanin ušla je u meč bez svog najboljeg igrača, Vedrana Đurđevića, ali s jakim sastavom predvođenim Robertom Tothorti i dva Prpića (oca i sina). Međutim nakon prve trećine susreta kada je ekipa Kliševa povela s 3 : 0 moglo se pretpostaviti u kojem smjeru se susret nastavlja. Prevagu ovom susretu donio je najbolji igrač Kliševa Milo Stražičić koji je ostvario 3 pobjede u pojedinačnim susretima kao i pobjedu u paru sa suigračem Pavlom Radonićem. Međutim i u ovom susretu 3 meča su bila u 5 setova i sve tri je dobila ekipa Kliševa.

U 1 B lizi dvije utakmice su završile očekivanim pobjedama favorita, gdje su ekipa Šampinjona očekivano dobila ekipu Lapadkolor 10 : 0, dok je ekipa Kapljica pobjedila ekipu Halo 92 rezultatom 7 : 3.

Treća utakmica u 1B lizi ponijela je epitet derbija gdje je ekipa Eurokarbona uspjela pobijediti ekipu Geoplana rezultatom 6 : 4. Da je rezultat utakmice bio neizvjestan i nadasve zanimljiv govori podatak da je od od mogućih 10 utakmica 5 igrano u 5 setova pri čemu je Eurokarbon imao više sreće te je od navedenih 5 utakmica po 5 setova dobio 4 a Geokarbon samo jednu. Ipak utakmica je odlučena kada je najbolji igrač Geoplana, Nedjeljko Ogresta izgubio 2 utakmice s Antom Jupek i Lidijom Vranješ iz Eurokarbona, naravno obje utakmice su bile u 5 setova.

Pred nama je zadnja četvrtina našeg prvenstva gdje napuštaju 1 A ligu ekipe Umjetnika i Dubrovnika i nastavljaju igru u 1 B lizi dok na njihovo mjesto dolaze ekipe Geoplana i Šampinjona.

 

Tekst i foto: Josip Sudarević

Pročitajte još

[FOTO] ZA TRENERA I PRIJATELJA Memorijalna utakmica u spomen na Zlatka Sentića

Dulist

Juraj Barčot apsolutni rekorder Hrvatske

Dulist

ZLATNI ORLANDO Natjecanje okupilo 331 plivača iz 41 kluba

Dulist