DuList IN

Što se sprema u Klubu Dubrovčana?

Udruga studenata Dubrovnika ‘Libertas’ postoji već službeno dvadeset i jednu, a neslužbeno dvadeset i šest godina. Tijekom tog razdoblja udruga je ostavila traga na život dubrovačkih studenata u Zagrebu. Od otvaranja 2013. godine Klub Dubrovčana u Gundulićevoj pokazao se kao idealno mjesto okupljanja mladih, raznih kulturnih, glazbenih i sportskih afiniteta. Raznolikost programa i lokacija Klub čine dragim mjestom među mladima te privlači ne samo dubrovačke studente, već studente iz svih krajeva Hrvatske.

— Opremljeni smo projektorom i televizijom pa se na rasporedu često nađu kvizovi, filmovi, utakmice, zanimljive nam emisije i prijenosi. Posebno su nam dragi mini koncerti koje smo morali reducirati zbog cijele situacije, ali kroz ovu godinu planiramo nove. S obzirom na to da su uvijek aktualne društvene igre, nerijetko organiziramo i mini turnire. Volimo ugostiti predavače raznih afiniteta iz cijele Hrvatske, a naročito s područja Dubrovnika, kao i studente koji su voljni s nama podijeliti znanje o određenoj temi. Dosta studenata koji nemaju mirno mjesto u stanu ili studentskoj sobi dolaze učiti, raditi na grupnim projektima, pisati radove jer u Klubu na raspolaganju imaju internet, laptop, printer i miran kutak – naglasila je predsjednica kluba Diana Čabrilo.

Kaže i kako miran kutak nije jedino kada se ‘zaori dalmatinska pjesma dvaput tjedno dok u klubu vježba klapa Figurin’. Klapa dubrovačkih studentica osnovana u Klubu Dubrovčana proizašla je iz jedne opuštene glazbene radionice 2014. godine.

Noć Dubrovčana
Udruga broji deset članova koji se biraju svake godine izbornom skupštinom, a sveukupan broj članova prijatelja kluba je tristotinjak ljudi. Ove godine izabrana je nova uprava u nadi da će se dinamizirati rad i cirkulacija novih studenata. Dvoje novih potpredsjednika su Matea Klaić i Stjepan Bakija, a predsjednica Diana Čabrilo prije je obnašala ulogu tajnice.

—Aktivnih članova uvijek nam nedostaje zbog fakultetskih obaveza uprave pa nismo u mogućnosti odrediti stalno radno vrijeme Kluba, već o druženjima i događajima obavještavamo putem društvenih mreža. U idućem razdoblju planiramo likovne radionice dubrovačkih motiva sa studenticama Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, buvljak, Noć Dubrovčana… Uprava se sastaje jednom tjedno na sastanku gdje razglabamo o mogućim provedbama ideja, a najviše radimo na izobrazbi članova o administrativnim poslovima, pisanju projekata javnih poziva pomoću kojih se i održavamo uz pomoć stručnih osoba i nekada aktivnih članova uprave – istaknula je.

Vintage vikend
Prvo sljedeće događanje je ovog vikenda kada će klub ugostiti dubrovačku studenticu Anu Carević i Moth Vintage. Uz pomno birane vintage komade, u proljetnim selekcijama će se moći naći i pokoji second hand komad koji traži novi dom. Druženje će se odviti u subotu od 11 do 18 sati, kao i u nedjelju od 11 do 14 sati.

—Subota i nedjelja bit će rezervirane za modu, a sve vas pozivamo na druženje na kojemu ćemo ponovno misliti na Doris Bender! Ovim putem pozivamo i sve naše studente u Zagrebu koji imaju malo viška vremena i htjeli bi aktivnije sudjelovati da nam se jave putem naših društvenih mreža – rekla je Čabrilo. MP

Pročitajte još

IZBACUJE TOKSINE I LIJEČI UMOR Napitak koji će vas napuniti energijom

Dulist

MIDSUMMER SCENE Karanov mjuzikl, Novela od Stanca na engleskom, poznati pijanisti i još mnogo toga

Dulist

‘LAPAD TRAŽI ZVIJEZDU’ Učenici pokazali svoje talente uz Dan škole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija