DuList IN

Što se sprema u Klubu Dubrovčana?

Što se sprema u Klubu Dubrovčana?

Udruga studenata Dubrovnika ‘Libertas’ postoji već službeno dvadeset i jednu, a neslužbeno dvadeset i šest godina. Tijekom tog razdoblja udruga je ostavila traga na život dubrovačkih studenata u Zagrebu. Od otvaranja 2013. godine Klub Dubrovčana u Gundulićevoj pokazao se kao idealno mjesto okupljanja mladih, raznih kulturnih, glazbenih i sportskih afiniteta. Raznolikost programa i lokacija Klub čine dragim mjestom među mladima te privlači ne samo dubrovačke studente, već studente iz svih krajeva Hrvatske.

— Opremljeni smo projektorom i televizijom pa se na rasporedu često nađu kvizovi, filmovi, utakmice, zanimljive nam emisije i prijenosi. Posebno su nam dragi mini koncerti koje smo morali reducirati zbog cijele situacije, ali kroz ovu godinu planiramo nove. S obzirom na to da su uvijek aktualne društvene igre, nerijetko organiziramo i mini turnire. Volimo ugostiti predavače raznih afiniteta iz cijele Hrvatske, a naročito s područja Dubrovnika, kao i studente koji su voljni s nama podijeliti znanje o određenoj temi. Dosta studenata koji nemaju mirno mjesto u stanu ili studentskoj sobi dolaze učiti, raditi na grupnim projektima, pisati radove jer u Klubu na raspolaganju imaju internet, laptop, printer i miran kutak – naglasila je predsjednica kluba Diana Čabrilo.

Kaže i kako miran kutak nije jedino kada se ‘zaori dalmatinska pjesma dvaput tjedno dok u klubu vježba klapa Figurin’. Klapa dubrovačkih studentica osnovana u Klubu Dubrovčana proizašla je iz jedne opuštene glazbene radionice 2014. godine.

Noć Dubrovčana
Udruga broji deset članova koji se biraju svake godine izbornom skupštinom, a sveukupan broj članova prijatelja kluba je tristotinjak ljudi. Ove godine izabrana je nova uprava u nadi da će se dinamizirati rad i cirkulacija novih studenata. Dvoje novih potpredsjednika su Matea Klaić i Stjepan Bakija, a predsjednica Diana Čabrilo prije je obnašala ulogu tajnice.

—Aktivnih članova uvijek nam nedostaje zbog fakultetskih obaveza uprave pa nismo u mogućnosti odrediti stalno radno vrijeme Kluba, već o druženjima i događajima obavještavamo putem društvenih mreža. U idućem razdoblju planiramo likovne radionice dubrovačkih motiva sa studenticama Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, buvljak, Noć Dubrovčana… Uprava se sastaje jednom tjedno na sastanku gdje razglabamo o mogućim provedbama ideja, a najviše radimo na izobrazbi članova o administrativnim poslovima, pisanju projekata javnih poziva pomoću kojih se i održavamo uz pomoć stručnih osoba i nekada aktivnih članova uprave – istaknula je.

Vintage vikend
Prvo sljedeće događanje je ovog vikenda kada će klub ugostiti dubrovačku studenticu Anu Carević i Moth Vintage. Uz pomno birane vintage komade, u proljetnim selekcijama će se moći naći i pokoji second hand komad koji traži novi dom. Druženje će se odviti u subotu od 11 do 18 sati, kao i u nedjelju od 11 do 14 sati.

—Subota i nedjelja bit će rezervirane za modu, a sve vas pozivamo na druženje na kojemu ćemo ponovno misliti na Doris Bender! Ovim putem pozivamo i sve naše studente u Zagrebu koji imaju malo viška vremena i htjeli bi aktivnije sudjelovati da nam se jave putem naših društvenih mreža – rekla je Čabrilo. MP

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist