Županija

Što se može naučiti promatranjem ptica u delti Neretve?

Što se može naučiti promatranjem ptica u delti Neretve?

Na području delte Neretve u utorak, 4. studenog, održano je studijsko putovanje u organizaciji javnih ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije, Društva „Brkata sjenica“ iz Metkovića, Općine Nijemci i Turističke zajednice Nijemci.

Ovo putovanje jedno je od predviđenih aktivnosti projekta „Centar za promatranje ptica Nijemci“ s ciljem razvoja turizma orijentiranog razvoju malog i srednjeg poduzetništva čiji je nositelj Općina Nijemci.

Djelatnice Javne ustanove, u suradnji s voditeljem Ornitološke postaje Metković Hrvatskog ornitološkog društva i predsjednikom društva „Brkata sjenica“ Barišom Ilićem, održale su tijekom studijskog posjeta, stručno vodstvo koje se sastojalo od edukativnog i terenskog dijela.

Tijekom edukativnog dijela predstavnici institucija iz Vukovarsko-srijemske županije imali su prilike upoznati se pobliže sa zaštitom prirode Delte Neretve, Natura 2000 područjem, projektima i aktivnostima koje se provode na spomenutom području.

Terenski dio putovanja obuhvatio je posjet lokaciji prstenovanja ptica kao i samu demonstraciju postupka prstenovanja ptica, pod stručnim vodstvom Bariše Ilića i obilazak posebnih rezervata: Delta Neretve – jugoistočni dio, Pod Gredom i Prud te Natura 2000 područja Delte Neretve.

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist