Aktualno

ŠTO SE DOGAĐA U LUCI DUBROVNIK!? Marijo Bekić podnio ostavku na mjesto predsjednika NO

ŠTO SE DOGAĐA U LUCI DUBROVNIK!? Marijo Bekić podnio ostavku na mjesto predsjednika NO

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Luke Dubrovnik, a koju je preuzeo u studenom prošle godine. Njegovom ostavkom ovo je treća promjena u manje od godinu dana na čelu nadzornog tijela društva čiji je većinski vlasnik Grad Dubrovnik. Ova informacija potvrđena je DuListu iz izvora bliskih Luci Dubrovnik. Njegovo mjesto će, kako doznajemo, preuzeti Marija Šimunović, inače direktorica UTD Ragusa od veljače 2022. godine.

U kuloarima se, kao razlog ostavke Marija Bekića na čelno mjesto Nadzornog odbora, spominje USKOK-ova istraga, no izvori bliski Luci Dubrovnik ističu drugi razlog. Naime, ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić mora odstupiti s ovog mjesta zbog promjena u novom Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. Njegova dužnost ravnatelja bolnice nespojiva je, navodno, s dužnosti predsjednika u nadzornom odboru.

Za komentar smo tražili Marija Bekića, na što nam je kratko odgovorio da će se sutra dati sve potrebne informacije.

Inače, kako saznajemo iz policijskih krugova, USKOK provodi istragu nad Lukom Dubrovnik te je i sam, sad već bivši predsjednik Nadzornog odbora, bio na razgovorima u policiji. Razlog tomu je kupnja dionica Luke Dubrovnik od Atlantske plovidbe.

Naime, Grad Dubrovnik je krajem prošle godine postao većinski vlasnik Luke Dubrovnik, a slijedom promjena u vlasničkoj strukturi ovog dioničkog društva. Naime, Luka Dubrovnik je kupila vlastite dionice od Atlantske plovidbe, a UTD Ragusa stekla je 2.75 posto dionica ovog društva. Gradonačelnik Mato Franković je prokomentirao tada kako su to povijesni dani i i povijesne odluke vezano za budućnost Luke Dubrovnik i gospodarenje navedenim prostorom.

Uz stjecanje 8,99 posto dionica Luke, paralelno s navedenim postupkom, Grad Dubrovnik je putem društva UTD Ragusa stekao 2,75 posto dionica što znači da Grad kroz vlastite dionice, 48.57 posto i ovih 2.75 posto, sada ima 51,32 posto dionica odnosno vlasništva Luke Dubrovnik te je u konačnici Grad većinski vlasnik društva Luka Dubrovnik d.d..

Iako su iz Grada Dubrovnika ovu odluku povijesnom, kako neslužbeno doznajemo, upravo je način provedbe i kupnja dionica privukla pozornost USKOK-a na čemu očito provode istragu. Kako smo uspjeli doznati, sjednica NO na kojem bi Bekić trebao biti razriješen dužnosti, a imenovana nova predsjednica, trebala bi se dogoditi sutra (u ponedjeljak).

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist