Aktualno

ŠTO SE DOGAĐA U KUPARIMA Pričuvni sastav dignut na noge

Postrojavanje pričuvnih postrojbi Dubrovnik

Šezdeset zapovjednika 6. Dubrovačke pješačke pukovnije, ustrojene prošle godine na smotri pričuvnog sastava u Gospinom polju, proteklih dana u Kuparima prolazilo je vojnu obuku.

Obuka, koju je vodilo Zapovjedništvo za obuku i doktrinu Hrvatske kopnene vojske “Fran Krsto Frankopan”, a koja završava danas, uključivala je razna predavanja, rad na simulatorima te upoznavanje s protokolima zapovjedanja.

– Riječ je o nastavku aktivnosti nakon formiranja i smotre 6. Dubrovačke pješačke pukovnije, održane prije godinu dana u Gospinom polju, a po odluci bivšeg predsjednika Josipovića – kazao nam je voditelj Ureda za obranu Dubrovačko-neretvanske županije Ante Damić.

Damić je istaknuo kako vojne vježbe nemaju nikakve veze s trenutnom izbjegličkom krizom, jer su aktivnosti odavno dogovorene i tek su koincidencija.

Inače, računa se kako je ukupno u pričuvni sastav organizirano oko 20000 osoba, a od toga se pretpostavlja da ih je oko 3000 u 6. Dubrovačkoj pukovniji.

Pročitajte još

Ministarstvo odlučilo dokad će na snazi biti zamrznute cijene hrane

Dulist

Ususret Danu dubrovačkih branitelja premijerno prikazan film ‘Ljudi od mora’

Dulist

PLANIRATE PUTOVANJE? Radnici u prijevozu najavili štrajkove uoči blagdana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija