Zanimljivosti

Što radite ovu nedjelju? U Konavlima je popodne ‘trganje’, okušajte se u pravljenju vina!

I ove godine održava se tradicionalna manifestacija ‘Trganje’. Sudjelovanje u berbi i preradi grožđa po deseti put omogućit će Agroturizam Konavle. Pozivaju sve da ovu nedjelju, 18. rujna u 15 sati dođu u vinograd i kušaonicu OPG-a Ivo Karaman u Pridvorju i provedu ugodan dan trgajući grožđe i sudjelujući u proizvodnji vina.

– Konavle ovom manifestacijom obilježava berbu grožđa s ciljem promocije ovog vinogradarskog i vinskog kraja te očuvanja tradicije i kulturne baštine. Svi posjetitelji, predvođeni Konavokama i Konavljanima u narodnim nošnjama, bit će u mogućnosti aktivno sudjelovati u berbi i preradi grožđa. Grožđe će se prerađivati na tradicijski način u čemu će aktivno sudjelovati i ženski dio publike koji će, kao nekad, nogama gnječiti grožđe kako bi se napravilo vino. Program će se obogatiti igrama, glazbom i nezaobilaznom zakuskom – najavili su u priopćenju.

Svoj dolazak potvrdite na mail: ured@agroturizam-konavle.hr ili porukom na broj 095 124 6333.

Agroturizam Konavle će napravljenim vinom na ‘Trganju’ svečano otvoriti ovogodišnje 15. Mirise Božića u Konavlima.

Organizator manifstacije je Agroturizam Konavle, a sponzori su Turistička zajednica Općine Konavle i Ministarstvo poljoprivrede.

Program događaja:
15:00-15:30 okupljanje i dobrodošlica domaćina
15:30-16:30 trganje/berba grožđa
16:30-17:30 tematske igre i prerada grožđa
17:30-18:30 glazba i druženje uz zakusku

Pročitajte još

Što bi jedan astrolog rekao o životu Vlaha Bukovca?

Dulist

Petnaest godina UNIDU radija! Bit će domaćini međunarodnog seminara HearMe

Dulist

[VIDEO] STEM projekti ‘Klasičara’ su sjajni! Predstavljena kuća, pa i cijeli grad budućnosti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija